Hirdetés

Itt a prémium kiadás a Google Chromecastből

Beigazolódtak a pletykák a keresőóriás friss streaming eszköze kapcsán.

A Google a ma esti "#madebygoogle" konferencián bemutatta a legújabb Chromecast streaming eszközét, aminek a neve ezúttal Chromecast Ultra lett, hogy meg lehessen különböztetni az előző két generációtól, amelyek mindegyike szimplán csak a Chromecast nevet viselte. Ez már csak abból a szempontból is fontos, mert az Ultra lesz a prémium modell, tehát az egy éve bemutatott második generációs Chromecast a piacon marad.


[+]

Az újítások mezejére lépve: a pletykák igaznak bizonyultak, a legújabb modell megkapta a 4K és HDR támogatást, amely a legfontosabb változtatás az elődhöz képest. A korong formát megtartották, igaz némileg átrajzolták a külsejét, letisztultabb lett és a "szalagkábelen" csüngő HDMI csatlakozó továbbra is a szerves részét képezi. A konkrét hardver nem derült ki, de nyilván ez csak napok kérdése. A Google a teljesítményt egyszerűen úgy jellemezte, hogy "1,8x gyorsabb, mint az előző generáció". Egyértelmű, hogy az AC szabványú Wi-Fit megtartották, de állítólag tovább javítottak a teljesítményén. Ha valakinek ez nem elég, akkor az Etherneten is csatlakoztathatja az eszközt a tápcsatlakozóhoz illeszthető adapteren keresztül, de ezért külön kell fizetni – utóbbi egyébként nem újdonság.


[+]

Mint említettük, az Ultra verzió lesz a prémium modell, ezért az ára magasabb lesz: 69 dollárt kérnek el érte, ami még így is alacsonyabb, mint a rivális Roku legolcsóbb, 4K felbontásra képes streaming eszköze. A tartalom miatt sem kell aggódni, a Google Play Movies kínálatában már november folyamán elérhetőek lesznek a 4K felbontású és Dolby Vision szabványnak megfelelő HDR tartalmak.

Előzmények

Hirdetés