Szeptember 20-tól 22-ig ismért Mobil Weekendet tartanak Budapesten

Magyarországon csak az elmúlt pár évben kapták fel a jelenleg is ismert mértékben az úgynevezett startup vállalkozásokat és csapatokat. Szinte minden hónapban lehet találkozni egy új versennyel, kiállítással, előadássorozattal, ami kissé túlzásnak tűnik annak fényében, hogy eredményt még viszonylag kevesen mutattak fel ezek miatt. A Mobil Weekend egy kicsit talán ki is lóg a sorból, hiszen nem kecsegtet milliárdos befektetők azonnali tőkeinjekciójával és nem is állítja azt, hogy aki részt vesz rajta, az három hét múlva már egy Porsche boldog tulajdonosa lehet.

A szervezők ugyanis azt a viszonylag egyszerű koncepciót követik, amit az elmúlt három alkalommal is tettek. Adott egy háromnapos verseny, ahova mobilos és webes fejlesztők, grafikusok, kreatív elmék és ötletgazdák jelentkezését várják, a cél pedig az, hogy az együtt érkező vagy a helyszínen összeverbuválódott csapatok egy hétvége alatt nekiálljanak alkotni valamilyen mobilos alkalmazást. A cél egyértelműen az, hogy a fiatalok elméje meg legyen mozgatva, de szintén fontos szempont, hogy azok is belekóstolhassanak a közös munka előnyeibe és hátrányaiba, akik korábban egymaguk ügyködtek a számítógépük monitora mögött. Persze nem hátrány az sem, hogy a győztes csapat félmillió forint készpénzzel gazdagodik, a többi díjazott pedig ugyanilyen értékű tárgynyereményekhez juthat hozzá. Persze arra is volt példa, hogy egy-egy ígéretes csapatot vagy ötletet később megkerestek befektetők és a munka azóta is folyik, ám ennek részleteiről már nem tudunk, hiszen a Weekend szervezői csak a lehetőséget teremtik meg, nem pedig örök életükre szóló részesedést szeretnének a fiatalok munkájából.

A rendezvény egyébként a TedX Budapest City 2.0 keretein belül kerül megszervezésre a budapesti Design Terminálon (Deák tér), tehát az arra nyitottak érdekes előadásokat is meghallgathatnak. Mivel stábunk tagjai szimpatizálnak a Weekend szervezőinek elképzelésével, mentorként és zsűritagként magunk is részt veszünk majd rajta, úgyhogy aki velünk szeretne találkozni, az is nyugodtan jelentkezhet. Az ötleteket egy facebookos alkalmazáson keresztül lehet elküldeni (és ebben lehet mások ötleteira is szavazni), minden más információ a rendezvény weboldalán olvasható el.

Előzmények

Hirdetés