Januárban jöhet a Galaxy Note5 Európába

Augusztusban mutatkozott be a Samsung felső kategóriás phabletje, a Galaxy Note5, ám óriási meglepetésként a vállalatnál úgy gondolták, hogy az európai piacon nincs akkora igény a kapacitív tollal ellátott eszközök iránt, mint más régiókban, ezért egyszerűen úgy döntöttek, hogy idén nem lesz elérhető a készülék az öreg kontinensen. A felhasználók persze hőbörögtek, nem beszélve a viszonteladókról, ám sajnos előrelépés nem történt az ügyben. Úgy tűnik viszont, hogy a helyzet hamarosan megváltozhat, és a "jövőre jelenik meg" kifejezés 2016-ban igen korai időpontot jelenthet.

Samsung Galaxy Note5 teszt
[+]

Egy kiszivárgott dokumentum és egy biztos forrás szerint ugyanis már januárban elérhető lesz a kütyü a romániai szolgáltatóknál, ami feltételezi, hogy más országok operátorainál is meg lehet majd vásárolni az eszközt. Az év elejei start mindenképpen fontos is lenne a Samsung számára, hiszen nem várhatnak tovább, főleg úgy, hogy az Apple már számos európai országban piacra dobta az iPhone 6s Plust. A Galaxy S6 edge+ ráadásul nem feltétlenül jelent gyógyírt a hiányra, hiszen nem tud sokkal többet a "sima" változatnál, csak nagyobb és kicsivel több a rendszermemória benne. Hogy aztán itthon mikor lehet majd hozzájutni az 5,7 hüvelykes, QHD felbontású Super-AMOLED panellel, Exynos 7420 chipsettel és 4 GB RAM-mal szerelt phablethez, arról egyelőre még nincs információ, de reméljük, hogy hamarosan ez a pillanat is eljön majd.

Előzmények

  • Samsung Galaxy Note5 - ötletes öthetes

    Vékonyabb és keskenyebb lett a Samsung új csúcsphabletje, az üveg hátlap, a kiváló kamera és a remek lapkakészlet bizonyára sokaknak tetszeni fog, az árcímke viszont már kevésbé barátságos.

  • Mobilarena TV: Az ötödik hullám

    Bár hivatalosan nálunk 2015-ben valószínűleg nem jelenik meg, azért sikerült beszereznünk egyet a Samsung Galaxy Note5-ből, amely komoly dizájnváltozáson esett át az elődhöz képest.

  • Samsung Galaxy S6 edge+: plusz méret, plusz tudás, plusz pénz

    A nagyítókúrán járt Galaxy S6 edge+ phablet méretben is mutatós és villámgyors készülék, a +1 gigabájt RAM és a kézi kamerafunkciók pedig hasznos, ám drága extrák.

  • Samsung Galaxy S6 edge - felívelés, gól

    Az S6 edge szemrevaló külseje senkit ne tévesszen meg: az ívelt kijelző alatt őserő dolgozik. A Samsung ezúttal tényleg mindent beleadott, de vajon az akkumulátor tudja-e tartani a lépést?

Hirdetés