Japánban mutatkozott be a Samsung Galaxy A41

Elsőként a Docomo kínálatában lesz elérhető az új, IP68 besorolású modell.

Folyamatosan érkeznek középkategóriás Galaxy mobilok, viszont a Galaxy M21-gyel ellentétben a Samsung Galaxy A41 nálunk is piacra kerül, csak egyelőre azt nem tudjuk, hogy mikor és milyen áron. A készülék most csak Japánban és előzetesen mutatkozott be a Docomo szolgáltatói kínálatában, ténylegesen csak júniusban lesz elérhető. Addig is nézzük a specifikációt!

A Galaxy A41 valamivel nagyobb Super AMOLED kijelzőt kapott, mint az elődmodell, aminek legfőbb vonzereje az 5,9 hüvelykes kijelző ellenére viszonylag kompakt méret volt. Az A41 pontos méretei egyelőre nem ismertek, de az FHD+ panel már 6,1 hüvelykesre terebélyesedett. Cserébe az akkumulátorkapacitás is nőtt valamelyest (3500 mAh) és megmaradt a 15 wattos gyorstöltés.

A Galaxy A40 az elérhető készülékek viszonylatában kompaktnak számított.
A Galaxy A40 az elérhető készülékek viszonylatában kompaktnak számított. [+]

A Samsung az Exynos szettet is lecserélte a 12 nanométeres MediaTek Helio P65-re, amihez szintén 4 GB rendszermemóriát és 64 GB bővíthető belső tárhelyet rendelt. A 25 megapixeles előlapi kamera maradt a csepp alakú szenzorszigetben, hátra viszont három szenzor került. A főkamera 48 megapixel, az ultraszéles 8 megapixelre nőtt, ezeket pedig egy 5 megapixeles mélységszenzor támogatja.

Az Android 10 alapú OneUI 2-vel futó eszköz legkomolyabb újdonsága nyilvánvalóan az IP68-as hitelesítés, ami igencsak ritka (egyedülálló?) ebben a termékkategóriában, árat viszont egyelőre nem tudunk, de a vízállóság feltehetően érezhető lesz a kasszánál. Még egy kérdés: hol lehet az ujjlenyomat-olvasó? Frissítés: idő közben meglett, a kijelzőbe bujtatták.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy A40 - középkezdés

    Az új A széria határozottan meggyőzően kezd, ideje is volt rendet tenni a termékpalettán, de ez az A sorozat már nem a prémium kategóriát támadja.

Hirdetés