Javít a képminőségen az Expert RAW

A Samsung profiknak szánt kameraalkalmazása előrelépést ígér a legújabb frissítéssel.

Ahány felhasználó, annyiféle preferencia van a képminőséget illetően, és ahány gyártó, annyiféle képfeldolgozásba belefutni. A Samsung tipikusan megtolja a zajszűrést és a telítettséget automata módban, ezért sokan a tisztábban, természetesebben dolgozó Google Camera módosított változatát telepítik és használják Galaxy telefonon. A legprofibbak végül a Galaxy csúcskészülékek egy- és többelemes DNG RAW nyersfájljaiból dolgoznak, bár itt sem mindig tökéletes a helyzet.


Az S23 Ultra négy hátlapi optikája és segédelemei [+]

A Expert RAW nevű alkalmazás több, egymás után elkészült képből gyúr össze egyetlen, dinamikus DNG RAW és JPG felvételt, ugyanakkor a nyersfájlok is átestek nem kevés zajszűrésen és extra telítettség beszerzésén. Emiatt pont a szakértők és hobbifotósok jegyzik meg jogosan, hogy nem ideális a helyzet, ha a lehető legtermészetesebb megörökítés a lényeg.

Az Expert RAW felvétele frissítés előtt és utánAz Expert RAW felvétele frissítés előtt és után Az Expert RAW felvétele frissítés előtt és után (forrás: SamMobile) [+]

Ezen változtathat az Expert RAW 2.0.10.6-os sorszámú frissítése, amit már számos régióban és készülékre telepíteni lehet, és várhatóan a többi, támogatott telefonra is megérkezik hamarosan. A rövid változáslista szimplán csak hibajavítást és minőségi előrelépést jelez, fent mindenesetre a SamMobile telepítés előtti és utáni példával demonstrálja, hogy a Samsung mennyivel visszafogta a JPG felvételek telítettségét a valósághűbb színek és kontrasztok érdekében.

Előzmények

Hirdetés