Jó Boltot csinált a HTC?

QHD kijelző, Snapdragon 810, IP57-es védelem, leradírozott jack port - ellentmondásos csúcskészüléket mutatott be a HTC Amerikában.

A világ leggyorsabb emberével, Usain Bolttal a promóanyagban mutatkozott be a HTC legújabb csúcskészüléke, a HTC Bolt, amely egyelőre biztosan csak az amerikai Sprint szolgáltatónál lesz elérhető, de azért érdemes róla beszélni. Az alumínium házas masina ugyanis 5,5 hüvelykes, 1440 x 2560 pixeles Super LCD 3 panelt rejt ívesre csiszolt, Gorilla Glass 5-ös védőüveggel. A fémház IP57-es védelmet kapott a por és a víz negatív hatásai ellen.


[+]

Ez önmagában izgalmasan hangzik, és ha hozzávesszük, hogy Android 7.0-n alapuló Sense UI-t futtat, az előlapon 8 megapixeles kamera virít, a hátlapon pedig 16 megapixeles modul optikai képstabilizátorral, PDAF-autofókusszal, dupla ledes villanóval és DNG RAW mentéssel, lassan lehet irigykedni az amerikai piacra.


[+]

Az örömnek azonban öt másodperc múlva vége: a HTC a tavalyi, kellemes melegséget sugárzó Snapdragon 810-es SoC-t választotta valamelyik idei, újabb Qualcomm megoldás helyett (Snapdragon 653, 821), amit szerintem Usain sem ért, mert ő például idén is a leggyorsabb volt, a HTC 10 pedig épphogy a modernebb chipsettel vetkőzte le elődje egy-két alapvető hibáját.


[+]

A HTC Bolt 3200 milliamperórás akkumulátort kapott, amely Type-C porton keresztül tölthető gyorsan, a Qualcomm QuickCharge 2.0-s technológia segítségével. Az előlapra ujjlenyomat-olvasó is került. Az elérhető legnagyobb adatsebesség 450 Mbps a Sprint gyors 4G hálózatán. BoomSound sztereó hangszórópár nincs, ehelyett BoomSound adaptív earbud típusú füles jár, Hi-Fi minőségű audioképességek és három mikrofon a kitűnő zajszűréshez. És akkor a bónusz feature a végére: a HTC is lespórolta a 3,5 milliméteres audiokimenetet, azaz a füleseket a Type-C porton keresztül lehet csatlakoztatni. Jó boltot csinált vele a HTC?

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

  • HTC 10 evo néven érkezik a HTC Bolt

    Az európai piacnak sem kell nélkülözni a HTC legújabb csúcskészülékét, csak mi HTC 10 evo néven kapjuk meg egyenesen a gyártótól, kizárólag kártyafüggetlen konstrukcióban.

Előzmények

  • Visszatérhet a Snapdragon 810 a HTC-nél

    A HTC 10 testvére, a Bolt fantázianévre hallgató eszköz állítólag azzal a lapkával próbálkozik, amivel a tavalyi One M9 nem volt túl szerencsés.

  • Renderkép jelent meg a HTC Boltról

    A jelenlegi csúcsmodell formai adottságai egy középkategóriás termékben, ha nem Sprint-exkluzív lesz, akkor egy jó árcímkével még esélye is lehet.

  • HTC 10 - tízpróba

    A tajvani gyártó leváltotta a One-szériát, és áprilisban bemutatta legújabb csúcsmodelljét, ami továbbfejlesztett UltraPixel kamerát, BoomSound hangszórópárt és felső kategóriás hardvert kapott.

  • HTC One M9 - meleg fogadtatás

    Megérkezett a fémházas One termékcsalád harmadik tagja 20 megapixeles kamerával és következő generációs, ám nem éppen problémamentes rendszerchippel.

Hirdetés