Jó ütemben nőnek a Samsung okosóra eladásai

Az Apple trónja megingathatatlan, a Galaxy Watch család ugyanakkor egyre népszerűbb.

Mostanság nem jellemző piaci erősödésről beszélni, ám nem kis részben Indiának köszönhetően az okosóra piac 13%-kal bővülni tudott a második negyedévben a Counterpoint Research felmérései szerint. A világ jelen pillanatban második legnépesebb országában háromszor annyi karra csatolható okoskütyüt passzoltak el - pontosabban szállítottak le - idén, mint egy évvel korábban, ami pedig a márkák részesedését illeti, az Apple trónja megingathatatlan: a Watch széria egymaga kiteszi majdnem az egész szektor harmadát.


[+]

Az almások részesedése ugyanakkor nem nőtt, sőt: egy picit csökkent is (a Huawei-é még inkább), a Samsung ellenben a Galaxy Watch széria népszerűségének köszönhetően nőtt és elcsípte az ezüstérmes pozíciót. Az új óraszéria ehhez biztos hozzá fogja tenni a maga részét az utolsó két negyedévben, de már készül az Apple is a generációfrissítésre.

Az üzemidőre ráduplázó, edzésnavigációt és hőmérőt is biztosító Watch5 Pro tesztünket errefelé ajánljuk olvasgatásra. Az okosórák egyébként továbbra is Észak-Amerikában a legnépszerűbbek, utána viszont most már India az ezüstérmes, majd Kína következik a leszállítási számok alapján. Minden bizonnyal az ukrán konfliktus is közrejátszott abban, hogy Európa visszaesett a negyedik helyre ebben a tekintetben.

Előzmények

Hirdetés