Jöhetnek a vízálló iPhone-ok

Ha röviden szeretnénk jellemzi az Apple háza táján történteket, akkor annyit mondhatnánk, hogy hamarosan jöhetnek a vízálló iPhone-ok. A felső kategóriás Android telefonok egy része már élvezi ezt a kiváltságot (bár a Samsung pont legújabb készülékével hagyta el ezt a hagyományt sajnos), nem véletlen, hogy az almás eszközök tulajdonosai is vágynának ilyesfajta védelemre.

Nyilván ezt a cupertinóiak is tudják, akik lázasan dolgoznak a megoldáson, most pedig egy olyan szabadalmat védettek le, ami közelebb hozhatja az IP-védettséget. A vállalat hidrofób anyagokkal vonná be a belső komponenseket, a kémiai rögzítőkötéseknek köszönhetően pedig nem kellene attól tartani, hogy a víz kárt tesz az eszközökben. A szabadon lévő csatlakozókat szilikon tömítések védenék, de átdolgoznák a kábeleket is. Ezáltal egyébként a formatervet is megtarthatná az Apple, a kivitelezés során pedig nem csak a Sony, hanem a Samsung is alkatrészeket gyártana.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Kínát is meghódította az Apple

    A negyedik negyedévben az Apple mobiljai kelendőbbek voltak a Kínai Népköztársaságban, mint a Samsung, a Xiaomi vagy a Huawei készülékei.

  • 500 ezer eladott iPhone Indiában

    Az Apple eddig félmillió iPhone 6 és iPhone 6 Plus készüléket értékesített a világ második legnépesebb országában.

  • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

    A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

Hirdetés