Jöhetnek az OLED kijelzős Xperiák?

Az idei év a OLED megjelenítőkről szólhat a mobilpiacon. Noha nem alapfeltétele, ezen megjelenítőtus a vékony és valamennyire hajlítható tulajdonságai miatt ideális választás lehet az egész előlap betöltésére, a széleknél lekanyarodva. Állítólag legalább egy iPhone erre vált a jelenlegi, IPS technológiáról, és ahogy folyamatosan csökken ezeknek a paneleknek az előállítási költsége és nő a gyártósorok kapacitása, úgy csatlakozhat a trendhez egyre több gyártó.

A japán Nikkan értesülései szerint a Sony is így tehet, csak nem ebben az évben, hanem 2018-tól. A szigetországi óriás egyébként épp a CES-en tért vissza az OLED TV univerzumba, Las Vegasban le is filmeztük, mit jelent ez a valóságban. 2018 persze még odébb van, így messze lehet az időszak, amikor az első konkrétumokról hallani fogunk.


[+]

Végtelenül lojális olvasóink persze tudhatják, hogy a Sony nem debütálhat, hanem egyszerűen visszatérhet az OLED mobilkijelzőhöz. Íme a feladvány: melyik kultklasszikus látható a fenti fotón?

Előzmények

  • Sony Xperia XZ - SO(vá)NY vigasz

    A Sony Xperia XZ az X Perfromance helyét kívánja átvenni a széria csúcsán, de a megegyező árszint mellett felfedezhető, lényegében csak kisebb eltérések inkább a ráncfelvarrás fogalmát merítik ki. Ismét.

  • Sony Xperia X Performance - új köntös, régi problémák

    A japán gyártó új modellcsaládjának legkomolyabb darabja is ellátogatott hozzánk, azonban nem csak a pozitívumokat hozza a testvéreitől, hanem néhány elég zavaró hiba is benne maradt.

  • Okostelefonos kamerateszt (2016)

    Kilenc mobil száll versenybe a legjobb okostelefonos kamera címéért. Vajon a nagy nevek szoros csatáját hozza az összecsapás, vagy fű alatt kúszik be a győztes?

  • Sony Xperia Z5 - nem gyűjti, olvassa az ujjlenyomatot

    Nulláról újratervezett Xperia helyett fontos és üdvözölendő friss tulajdonságokkal érkezett meg a Sony legújabb 5,2 hüvelykes versenyzője, amely mutatósabb, mint valaha.

Hirdetés