Jól fogy és titokban Android O-t futtat a Huawei Mate 9

Remekül sikerült az 5,9 hüvelykes Huawei Mate 9: óriás kijelző, keskeny kávák, masszív fémház, gyors működés, remek kamerák és kitűnő üzemidő biztosította ajánlott plecsninket. De nem csak a kritikai, hanem a közönségfogadtatás is pozitív volt, és azóta is szépen pörögnek a számok a pénztáraknál. A gyártó a minap tartott egy prezentációt, és az ott lencsevégre kapott fotó tanúsága szerint eddig több mint 5 millió darab kelt el a phabletből, ami egy ennyire méretes okostelefon esetében igazán szép mutató, számszerűen 36% jobb, mint ahol az elődmodell tartott az első négy hónapjában.


Egy XDA Developers felhasználó által közölt fotók az állítólagos Android O-ról a Mate 9-en [+]

Mindeközben olyan hírek kezdtek a szoftveres boncolásban jeles XDA Developers oldalán szivárogni, miszerint a Huawei megkezdte az Android O korai verziójának a tesztelgetését a Mate 9-en. Bár a bizonyítékok szűkösek és az első kép gyanúsan nem leplezi le az zöld robotos főverziót (viszont az 5.1-es EMUI frissebb, mint az 5.0, ami a phableten jelenleg fut), egy második képen már ablakos módban fut a YouTube, ami az Android O kép-a-képben funkciójára utal. Nem szokatlan egyébként a gyártóktól, hogy egy készülőfélben lévő Google rendszert maguk is kipróbálják, ettől persze még előbb a hivatalos Android O start következik valamikor a nyár végén vagy ősszel, és csak utána a felhasználóknak szánt update közzététele.

Előzmények

  • Befutott az Android O fejlesztői változata

    Akárcsak tavaly, most is tavasztól indul a nyár végén vagy az ősz elején esedékes új Android főverzió bétatesztelése.

  • Porsche Design Huawei Mate 9 - a híre megelőzi

    Limitált példányszámban itthon is kapható lesz a legdrágább Huawei, amely a Kirin 960-nal szerelt Mate 9 kisebb, menőbb és exkluzívabb verziója. Irgalmatlan sokba kerül, kevesek játékszere lesz.

  • Bemutatták a Huawei Mate 9 Pro-t

    A kínai belpiacra szánt Huawei Mate 9 variáció lényegében megegyezik a Porsche Design Huawei Mate 9 paramétereivel a méregdrága brandelést leszámítva.

Hirdetés