Korrektül teljesített a Motorola Edge+ a DxOMarknál

Sokáig kellett várni a Motorola csúcskészülékére, ám többé-kevésbé beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Manapság nem kérdés egy csúcsmobil esetében a gyors hardver vagy a jófajta összeszerelés (tisztelet a kivételnek), úgyhogy a kamera jelenti az egyik legfőbb érdeklődési területet, és a csúcskategóriába visszatérő Motorola Edge+ egy fronton sem akart kimaradni a jóból. Ezt jelzi 1/1,33"-es, 108 megapixeles főkamerája PD-autofókusszal és optikai képstabilizálással, 8 megapixeles teleobjektíves egysége (3x-os zoom) szintén PDAF/OIS kombinációval, 16 megapixeles ultraszéles modulja és 25 megapixeles, apró kameravájata a 6,5"-es FHD+ OLED panelen.

A szelfirészre a kamerákat mélyen kielemző DxOMark ugyan még nem tért ki, a fotós képességekre összességében ugyanakkor előnyös 119 pontot adott (ebben a P40 Pro áll az élen 140 ponttal), kiemelve az előnyös részletességet, fehéregyensúlyt, fénymérést és az alig tetten érhető zajszűrést. Közepes (alighanem 2x-es szenzor)zoom esetében már kevesebb részlet jut a képekre, a széleknél vignettálás és gyengébb lencserajzolat is megjelenik, összességében pedig akad a piacon jobb dinamikaátfogás és portrémód. Este végül az automatika hajlamos alulexponálni és zajos képeket produkálni.


(forrás: DxOMark) [+]

Az Edge+ sajátossága az akár 6K avagy 6016 x 3384 pixelen történő videózás 30 fpssel, persze a 4K / 30 fps is adott, igaz: a 4K / 60 fps nem. Sőt: a GSM Arena szerint az ultraszéles és zoomkamera 1080p-re korlátozott, ami mondjuk érvágás. Az Edge+-nak így is sikerült 101 videós pontot szereznie a DxOMarknál amely kiemeli a felvételek előnyös expozícióját, részletességét, zajszűrését és tárgykövető fókuszát. Mozgás közben viszont nem az igazi a képstabilizálás, túl sötétek az árnyékok és a színekkel nappal, illetve este is előfordulnak problémák. Nyilván egy telefon se tökéletes a profi kamerákhoz viszonyítva, a P40 Pro is csak 4 ponttal előzi meg az Edge+-t. Összességében tehát a Motorola versenyképes kameratelefont rakott össze, a szoros versenyt mutatja ugyanakkor a tény, hogy nem fért fel a tesztoldal top 10-es listájára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés