Jövőre az Exynosnál lehet a teljesítményelőny

Hiába a petíció: a Samsung állítólag marad Európában az Exynos chipnél, amely lepipálhatja a Snapdragon 875 pontszámait.

Akkora teljesítmény- és fogyasztásbeli különbség volt az idei Samsung és Qualcomm csúcslapka között az utóbbi javára, hogy sok európai exynosos Galaxy tulajdonos követelte petíció keretében: Snapdragon fusson minden jövőbeli több százezres Samsung telefonban. Talán az se véletlen, hogy az összes elitáras, hajlítható kijelzős Galaxy Qualcomm lapkánál állapodott meg, az S21 széria várhatóan azonban osztozkodni fog a Snapdragon 875 és Exynos 2100 lapkákon, és ismét Európának juthat az utóbbiból.

Az öröm az ürömben: ugyanazon az 5 nm-es node-on készülhet a két lapka, megegyező ARM Cortex-X1, A78 és A55 processzormagokon osztozkodva, az Ice Universe Twitter-csatorna szerint pedig a Samsung lesz az, amely képes lesz több teljesítmény kipréselni saját hardveréből. A gyártástechnológiát és a lapkát közösen fejlesztve ez egyébként érthető lenne, ugyanakkor rendkívül fontos lesz az is, hogy a fogyasztást és a melegedést kordában tartsák. A koreaiak 5 nm-es node-ja amúgy olyannyira készen áll a feladatra, hogy a csúcskategória aljára szánt Exynos 1080 már be is mutatkozott rajta, integrált 5G modemmel.

Hirdetés