Jövőre debütál a G Flex 2

A flexibilis megjelenítők gyártási nehézségeinek leküzdése után a Samsung és az LG is azonnal bemutatott egy köré épülő okostelefont, melyek ugyan nem hajlítgathatóak, de az íves kialakításuk még így is egyedinek tűnik. A kisebbik dél-koreai gyártó azonban nem csak „hatásvadász” megjelenítőt épített G Flex jelű modelljébe, hanem „öngyógyító” tulajdonsággal is felruházta azt, így a speciális polimerrel borított hátoldalán az apró karcok idővel önmaguktól eltűnnek. Az általában megbízható forrásairól ismert @evleaks értesülései szerint a G Flex 2 jelű modell ennél jóval több exkluzív megoldással is rendelkezik majd, ám a jelenlegi ütemterv szerint ezek megismerésére 2015 első negyedévéig biztosan várni kell.

LG G Flex
LG G Flex

A hajlékony AMOLED panelek mellett az elektronikai óriások gőzerővel dolgoznak a flexibilis akkumulátorok, alaplapok és más elektronikai komponensek megalkotásán is, melyek egy része jelenleg is előállítható ugyan, ám a rövid élettartamuk miatt nem kerülhetnek bevetésre. A technológia fejlődésével azonban egyre fejlettebb flexibilis mobiltelefonok megalkotására is lehetőség nyílik majd, melyek a Nokia korábbi elképzelései szerint akár fizikai hatásokkal történő vezérlésre, vagy csuklóra való feltekerésre is alkalmassá teheti a ma még merev kialakítású mobilokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • KitKat frissítést kap a G Flex

    A dél-koreai premiert követően világszerte elérhető lesz az LG hajlított kijelzővel szerelt okostelefonjának Android 4.4. frissítése.

  • LG G Flex – 4K támogatással is

    A KitKat rendszerfrissítéssel együtt 4K videofelvételi opcióval is gazdagodik a dél-koreai gyártó íves csúcsmodellje.

  • Dizájndíjat kapott az LG G Flex

    Az iF Design Awards aranyfokhuzatú díját kapta az LG hajlított POLED kijelzővel szerelt készüléke.

  • LG G Flex - igazi atléta

    A dél-koreai gyártó termékének hat hüvelykes OLED kijelzőjét felülről lefelé hajlították meg, az eredmény pedig elképesztő lett, ráadásul az üzemidő átlagon felüli és a rendszer is villámgyors.

Hirdetés