Jövőre mobilban a Realme 125 wattos töltése

3 perc alatt tölt 0-ról 33%-ra az a mobil, ami 4000 mAh kapacitású akkumulátorával alkalmas erre a technológiára.

Viszonylag régen, tavaly júliusban jelentette be a Realme, hogy UltraDart Charge néven egy 125 wattos maximum teljesítményű, szupergyors töltési technológiával készülnek, viszont bő egy évvel később továbbra sem láttunk még erre alkalmas mobilt. A GSM Arena kérdezett rá, mi a helyzet ezzel a megoldással, választ pedig a vezérigazgató, Mr. Madhav Sheth adott: jövőre. 2022-ben a szupergyors töltés mellé egy ultra prémium zászlóshajójuk jöhet a GT-szériába, és nyilván ez a modell lehet elsőként képes ilyen teljesítményre.

Az UltraDart technológia töltésvezérlője a 20V/6,25A teljesítményt háromfelé osztja, ami az akkumulátor részegységeit egyszerre tölti 10 volt feszültség mellett 12,5 amper áramerősséggel, miközben 14 hőszenzor ügyel a túlmelegedés elkerülésére. Egy 4000 mAh kapacitású esetén 3 perc alatt 33%-ra tölthet nulláról a kapcsolódó mobil, de ha nincs szükségünk ilyen elképesztő töltési sebességre, akkor nyilván vissza is szabályozhatjuk a teljesítményt kézzel. Az UltraDart technológia 65 W-os PD és 36 W-os Qualcomm szabványokkal egyaránt kompatibilis, tehát nem feltétlenül kell hozzá a gyári adapter, hogy gyorsan töltsön.

Azóta történt

Előzmények

  • Realme 8 - az igazi nyolcas

    Volt már Realme 8 5G, Realme 8 Pro, de egyik sem volt különösebben izgalmas, vagy árazását tekintve kívánatos, most viszont itt a natúr Realme 8, ami a széria legjobb vétele.

  • Letámadja a piacot a Realme

    A csúcskvalitásokkal rendelkező Realme GT 5G világszerte, így Magyarországon is elérhető lesz hivatalos forgalmazásban.

  • Realme 7i - olcsón is lehet jót

    Az olcsó telefonok mezőnyéből kitűnni nem egyszerű feladat, a Realme 7i viszont tud egy-két trükköt annak ellenére is, hogy a középkategória alsó szegmensében játszik.

  • Realme 8 Pro - valami régi és valami új

    Szinte mindent nyújt a Realme, amit a középkategóriában elvárhatunk, de nem tud az erős konkurenciával szemben felülkerekedni sem árazásban, sem tudásban.

Hirdetés