Kamerás szekcióval javulna a Xiaomi

A PhoneArena rábukkant egy kínai nyelvű levelezésre, amelyből kiderül: a Xiaomi komolyabban rá kíván menni mobiljai kamerás képességeinek javítására, éppen ezért létrejött egy vállalaton belüli divízió, ami csak erre fog koncentrálni. A vezérigazgató, Lei Jun által írt levél kiemeli a fotós és videós képességek egyre nagyobb hangsúlyát a mobilpiacon, illetve a célt, hogy az új szekció magasabb minőséget biztosítson a soron következő termékek esetében.

A dupla kamera sok csúcskészülék esetében sem adott
Az árához mérten a Mi A1 dupla kamerája remekelt, ám a csúcskategóriában még nem igazán versenyképes a Xiaomi [+]

Tény, hogy bár az elmúlt években a Mi és Redmi készülékek jócskán előreléptek, van még hova fejlődni fényképezés és kliprögzítés tekintetében, és még mindig nem állnak készen, hogy a piac legjobbjaival felvegyék a versenyt. A következő csúcskészülék a Mi 7 lesz, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy annak a kamerás tudásán már az új divízió csiszol-e, avagy az első kapcsolódó telefonok csak később érkeznek. A Huawei példája jól mutatja, hogy akár évekig is eltarthat a legmagasabb szint elérése, ám megéri a befektetés: a P20 Pro kifejezetten előremutató és sokrétű kamerákat rejt.


A Mi Mix 2S dupla hátlapi kamerával érkezett, a napokban fogjuk kideríteni, mennyire jó képességekkel [+]

Mozgalmas napjai vannak egyébként a Xiaominak: a minap debütáltak az Egyesült Államokban okoshangszórói, egy poszter szerint 23-án érkezik a Mi 7 zászlóshajó és 27-étől lehet majd előrendelni, júniusban debütálhat Indiában a Redmi S2 helyi változata Redmi Y2 néven, és az európai piac is friss termékekre számíthat. Mindeközben folyamatban van a Xiaomi tőzsdére lépése, de mi sem pihenhetünk: birtokunkban van a Mi Mix 2S, és eddig eléggé meggyőző. A kamerás képességekről egyelőre viszont még nem nyilatkoznánk.

Azóta történt

  • Ilyen lehet a Xiaomi-féle Face ID

    Jó minőségű renderkép bukkant fel a Xiaomi 3D-s arcazonosító rendszeréről, bár arra csak tippek vannak, hogy a Mi 7 jövőhéten megkapja-e.

Előzmények

Hirdetés