Kamu az átlátszó Mi 8 alaplapja?

A mobil- és kütyütörténet tele van átlátszó és áttetsző készülékekkel, és persze a betekintést engedő számítógépházak ma is roppant népszerűek a felhasználók körében.

A Nokia 3200
A Nokia 3200 (forrás: TechMafiya)

Vegyük például a Nokia 3200-t, ami némi betekintés enged a komponensek közé, de megemlíthető a Motorola V100-is

A Motorola V100 hátulról
A Motorola V100 hátulról (forrás: Mobile88)

A ketyerék működéséért felelős hardverre való rátekintés furcsa vonzerő, ami egyeseknél a gyermekkorban megkezdődik és végigkíséri életútjukat, esetleg mániákus szétszereléssel és összerakással párosul. Ilyen egyén például Zack Nelson, aki előszeretettel szabadul meg az üvegborítású okostelefonok hátlapi festésétől.

A kifejezetten átlátszó vagy áttetsző gyári kivitel viszont ma már ritka, a HTC-nek vannak ilyen kiszerelései, és sokan elismeréssel illették a Xiaomi csúcskészülékének különkiadását. A Mi 8 Explorer Edition, ami a napokban vált Kínában megvásárolhatóvá (gyorsan el is fogyott), ugyanis rálátást enged a Snapdragon és egyéb komponensekre. Vagy mégsem?

A Xiaomi Mi 8 Explorer Edition üveg hátlapja átlátszó
A Xiaomi Mi 8 Explorer Edition üveg hátlapja átlátszó [+]

Több kínai forrás is megállapította, hogy szó nincs az áramköri lap megtekintésétől, a Xiaomi egyszerű, vizuális trükköt alkalmaz: konkrétan egy műanyag alaplapi utánzatot használ az üveglap és az aktuális komponensek között.

Ez akár felháborodást is kelhetne azok körében, akik az igazi alkatrészeket szeretnék megpillantani használat közben, a számos csavar, a kábelek és az esetleges hőelvezető komponensek miatt ez azonban messze nem nézne ki olyan elegánsan, mint a Mi 8 Explorer Edition rendezett, bár kamu áramköri lapja. A műanyag lap (már ha tényleg az, a Xiaomi korábban azt mondta a The Verge-nek, hogy a tényleges komponensek látszanak), egyébként három dimenziós dombornyomást is kapott, hogy még élethűbb legyen.


A Mi 8 Explorer Edition, képernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasóval [+]

Végső soron pedig a lényeg változatlan: a különkiadás egyedi, jól néz ki, ütőképes a hardvere (Snapdragon 845, 8 GB RAM, 128 GB-os tároló), erős kamerában (20 MP elöl, 2 x 12 MP hátul) és még képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasót is kínál. A szenzorszigettel megszakított panel egyébként 6,21 hüvelykes és 1080 x 2248 pixeles, a bevágás pedig 3D-s arcazonosítást is bevet, némi felárért cserébe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés