Kávamentes, szuperakkus Energizer: volt, nincs

Nem gyűlt össze elég támogató a közösségi finanszírozási oldalakon, úgyhogy nem lesz noccsmentes, 18000 mAh-s Energizer Power Max P18K Pop.

26 Energizer feliratú mobillal rukkolt elő az MWC-n a márkanevet licencelő Avenir Telekom, és mind közül kiemelkedett a kiállítás egyik legkülönlegesebb telefonja, a túlbonyolított nevű Power Max P18K Pop.


[+]

A jó hír: nem kell a hosszú titulust megjegyezni, bár ez összefügg a rosszal: nem lesz ilyen monstrum. A P18K piaci megjelenését az Avenir ugyanis IndieGoGo közösségi finanszírozási kampányához kötötte, ahol 1,2 millió dollár összegyűjtését tűzték ki célul két hónap alatt, amiből alig 15 ezer dollár jött össze, kevéssel több, mint az áhított összeg 1%-a.


[+]

Pedig volt fantázia a dologban: a nyolcmagos Helio P70-nel szerelt phablet csupa kijelző IPS panelt kínált 6,2"-en és 1080 x 2280 pixelen, 16 + 2 megapixeles motorikus szelfikamerával és 16 + 5 + 2 megapixeles hátlapi trióval. Közrefogva a szokásos komponensek szinte eltörpültek a 18000 mAh-s giga telep mellett, amivel az Avenir minden idők legjobb mobilos üzemidejét ígérte.


[+]

A júniusi startból ugyanakkor nem lesz semmi, bár ha a bemutató mellett a sikertelen kampánynak is kellő híre megy világszerte, talán kedvet kap a gyártó, hogy önerőből piacra dobja a téglaként, nehezékként, kalapácsként és önvédelmi eszközként is használható, hivatalosan persze nem ütésálló készüléket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés