Kelendőek a Symbian okostelefonok

Az idei év harmadik negyedévében összesen 20,4 millió Symbian alapú okostelefon talált gazdára, mely az előző év azonos időszakához képest 56%-os növekedést jelent. Ez azt is jelenti, hogy továbbra is a Symbian tekinthető a legnépszerűbb okostelefon platformnak. Azonban nem csak a készülék eladások nőttek, hanem a platformra fejlesztett szoftverek száma is nagyot ugrott. Szeptember 30-ig 8.314 digitálisan aláírt alkalmazást tartottak számon, mely egy év alatt 104%-os bővülést jelent.

A Symbian adatai szerint 2007. szeptember végéig összesen 165 millió Symbian operációs rendszerű MOP, Series 60 illetve UIQ modell talált gazdára. A fejlődés természetesen nem áll meg. Az alapszoftver hamarosan olyan új funkciókkal bővül majd, mint a többmagos processzorok támogatása, FreeWay és ScreenPlay nagysebességű internet és multimédiás tartalmak támogatása.

Az olcsó és ingyenes fejlesztőeszközök mellett a Symbian nemrég új, olcsóbb digitális aláírási eljárást is lehetővé tett, mely egyrészt olcsóbbá teszi az alkalmazások fejlesztését, másrészt gyorsabbá is teszi a fejlesztés és ellenőrzés ciklusát. Az új Symbian alapú telefonok biztonsági okok miatt kizárólag digitálisan aláírt szoftverek számára teszik elérhetővé a telefon bizonyos funkcióit. Elemzők szerint a népszerűség a következő negyedévben is töretlenül növekedhet, hiszen egyre olcsóbb készülékekben is megtalálható a nyíltsága és bővíthetősége miatt is népszerű alapszoftver.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés