Képeken a Sony WF-1000XM5

Idén érkezhet a kategóriabajnok TWS eszköz új generációja.

Engedélyeztetési fázisban tart a Sony WF-1000XM5 vezeték nélküli fülhallgató, a The Walkman Blog pedig fényképeket szerzett a fülesekről és a tokról is. Ezekből kiderül, hogy a WF-1000XM4-nél kisebb lesz a fülhallgatók mérete, kicsit íveltebb lesz a forma, s alul található a közelségérzékelő, mely a viselésérzékelésért felel. Továbbra is Kínában gyártatja majd a terméket a Sony, az FCC-s adatokból pedig az is kiderült, hogy marad az érintésérzékeny felület az irányításhoz, ami a Bluetooth-antennával integrálva. A képek alapján a LinkBuds S-ben megismert dizájnt hasznosítja a WF-1000XM5.

Képek a Sony WF-1000XM5-ről.Képek a Sony WF-1000XM5-ről.Képek a Sony WF-1000XM5-ről. Képek a Sony WF-1000XM5-ről. (forrás: The Walkman Blog) [+]

A hordozó-töltő tokról a képek alapján kiderül, hogy fülhallgatónként a töltést az új modellben már csak 2 pines csatlakozóval oldják meg, a töltése pedig 5 V 140 mAh-ról 5 V 230 mAh-ra nő. Marad a vezeték nélküli töltésre szolgáló tekercs a tok alján (Qi), ám nő a mikrokontroller memóriája (64 kB-ról 128 kB-ra). A fülhallgatók idén állítólag már kettős meghajtóval fognak megszólalni, bár egyelőre erre nincs bizonyíték és a Sony eddig kimaradt a TWS eszközeivel ebből a trendből.

Fotók a WF-1000XM5 tokjáról.Fotók a WF-1000XM5 tokjáról.Fotók a WF-1000XM5 tokjáról. Fotók a WF-1000XM5 tokjáról. (forrás: The Walkman Blog) [+]

A megjelenés dátuma, az árazás és egyebek egyelőre ismeretlenek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony LinkBuds S - a kényelem ára

    Átrendezte TWS kínálatát a Sony, a csúcskategória alá betolt még egy hallójáratba illeszkedő modellt. A LinkBuds S aktív zajszűrést és apró méretet kínál, legnagyobb erénye pedig kényelmében rejlik.

  • Sony WH-1000XM5 - hallgasd a csend dalát!

    A japánok megint csináltak egy fejhallgatót, amit fájó szívvel vesz le az ember. A baj csak az, hogy már az előd is ilyen volt, szóval ha vásárolnánk, előtte érdemes pontokba szedni, mi kell nekünk biztosan, mert nem feltétlen jön majd be minden újítás a friss modellben.

  • Sony WF-1000XM4 - ezúttal koppan az áll

    A TWS-kategóriában is kijátszotta a Sony az LDAC-kártyát, és ami a gyártó zajszűrésével, illetve közel két évnyi fejlesztéssel kijött végeredményként, azon én őszintén megdöbbentem: számomra megvan az év androidos TWS-e.

Hirdetés