Kérdőjelek a HTC jövője kapcsán

Érdekes fejleményekről hallott a Bloomberg, amely bár nagynevű hírportál, érdemes a soron következő információkat fenntartásokkal kezelni. A remek U11-gyel idén, és az eddigi legmeggyőzőbb VR-megoldással, a Vive-val tavaly előrukkoló HTC állítólag felfogadott egy tanácsadót, akivel a vállalati jövőt tervezgetik. Azt kell tudni a tajvaniakról, hogy legendás mobiljaik és újabban a VR-biznisz mellett dolgoznak bérgyártásban (pl. ők szerelik össze a Google-nek a Pixel-telefonokat), akadt már okoskütyüjük, van nem egy szoftveres megoldásuk és igen széleskörű a szabadalmi portfóliójuk.

HTC RE
A HTC Re kamera az egyik kedvenc kütyünk az elmúlt évekből, máig használjuk [+]

Mégsem áll jól a szénájuk: egymást követik a veszteséges negyedévek, a mobiljaik piaci mutatói csak nem javulnak jelentősen, és egyelőre a virtuális valóság szegmens sem terjeszkedik olyan dinamikusan, hogy egy ekkora vállalat húzóágazata legyen. Az egyik állítólag mérlegelt stratégiai döntés szerint ezért akár önállósulhat a Vive (spinoff), avagy egy az egyben értékesíthetik is. A Bloomberg belső információk alapján úgy tudja, a Google az érdeklődők között van. A publikáció a teljes vállalat eladását sem tartja kizártnak, bár leginkább részlegek szerint, semmint egyben, mert van, akit a gyártósorok, van akit a szabadalmi és formatervezési portfólió, megint másokat egyéb üzletágak érdekelhetnek.


A Vive határozottan kitágította a virtuális horizontot, a piac azonban lassan bővül [+]

A HTC piaci értékét jelenleg 1,9 milliárd dollárra teszik, ami drasztikus visszaesés az évekkel ezelőtti aranykorhoz képest, a mobileladásokban pedig már 2% alatt vannak. A Vive-ból viszont csak az első negyedévben 190 ezer darab elkelt, ami a prémium VR-szegmensben nem is rossz mutató, és a minap vágtak 200 dollárt az eredetileg 800 dolláros indulóárból, ami lendíthet az eladásokon, igaz, megcsappanthatja a nyereségeket is. A bérgyártás oldaláról is biztosított a jövő rövidtávon: az első generációs Pixel telefonok után állítólag a második széria is a tajvaniaknál készül, a bejelentésre Evan Blass szerint október 5-én kerül sor.


Az U11 remek készülék lett, bár nem segít az eladásaiban, hogy nincs 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenete [+]

Ami a saját márkás mobilokat illeti, igencsak megszenvednek a konkurenciával. A tradicionális ellenlábasok közül a Samsung és az Apple is tartogatja erős pozícióit, míg a feltörekvő kínaiak az összes többi nagy múltú gyártó dolgát megnehezítik, a Motorola Mobility részben ezért is kötött ki a Google-féle megálló után a Lenovónál. Szerencsére a denevérlogós márkáról ebben a formában sem kell lemondani, úgyhogy bármilyen változás is álljon be a HTC háza táján, nem gondoljuk, hogy a márkajelük egyhamar eltűnik a piacról. Az U11 pozitív benyomásai után pedig határozottan nem is szeretnénk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • Még idén Oreóra vált a HTC U11

    Több modellre is bejelentették a tajvaniak a kekszes Android érkezését.

  • Folyamatosan veszteséges a HTC

    Ismét egy veszteséges negyedévet zárt a HTC, noha az új csúcskészülék igen kedvező fogadtatásban részesült.

  • HTC U11 - újra a szorítóban

    Megrázta magát a HTC, fennállásuk 20. évfordulójára egy ütős csúcsmobilt raktak össze, amely tud újat is mutatni, de nem ezért lehet szeretni.

  • HTC U Ultra - nekifutnak újra

    Gyönyörű és elegáns lett a tajvani gyártó legújabb csúcskategóriás phabletje, azt viszont továbbra is elég nehéz megfogalmazni, hogy ilyen árképzés mellett miért érdemes megvásárolni.

Hirdetés