Késik az Essential Phone

Andy Rubin három éve szakított a Google-lal, viszont az Android platform egyik kulcsfejlesztője nem hagyta el az okostelefonok világát. Essential nevű startupja nemrég mutatta be első készülékét, ami ab start egy csúcsmodell, mindennel, ami egy csúcsmodellbe adott naptári évben jár. A Snapdragon 835-re épített Essential Phone PH-1 kialakításában az 5,7 hüvelykes panel az Infinity Display, vagy az LG G6 megoldására hasonlít 19:10-es képaránnyal és QHD felbontással.


[+]

A készülék egyedi előlapi kamera megoldást alkalmaz, a hátlapra pedig a dupla kamerarendszeren kívül moduláris csatlakozófelület is került, amihez már elérhető a 360 fokos felvétel készítésére alkalmas kameraegység. A május végén bemutatott csúcsmodell akkor 194 ezer forintos áron volt foglalható, a gyártó pedig 30 napos szállítást ígért. Ez legkésőbb június 29-e lett volna, a készülékek viszont még mindig nem érkeztek meg.

Andy Rubin és az Essential Phone
Andy Rubin és az Essential Phone (forrás: Business Insider) [+]

Az Android Police mellett a CNET és a Business Insider is próbálta elérni a gyártót, reakció hiányában viszont csak találgatni tudunk, mi okozza a késést. Ez lehet gyártási elégtelenség, további optimalizáció, például a kameraszoftver esetében, esetleg csak sima logisztikai probléma. Mindenesetre továbbra is várjuk Andy Rubin állásfoglalását az ügyben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés