Készül a One M8 Ace

Az elmúlt évek során a legtöbb gyártó „piszkos” trükköket vetett be a karcsúbb pénztárcák megnyitására, hiszen sokan nem engedhetnek meg maguknak több százezer forintot kóstáló készülékeket. Maga a recept igen egyszerű: vedd alapul az eredeti modellt, kicsinyítsd le annyira, hogy az eredeti arányok megőrzésével a kezelőszervek még éppen használhatóak legyenek, majd cserélj ki minden komponenst valami fillérekért elérhető „gagyira”. A „mini” utótaggal ellátott mobilok rendszerint csupán az eredeti változat népszerűségét kihasználva próbálnak vásárlókat szerezni, noha sok esetben ugyanazon gyártó is kínál jobban felszerelt megoldásokat kevésbé hangzatos néven ugyan, de kedvezőbb áron.

One – két változatban is van
One – régi és új is van (forrás: Android Dissected)

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Sony után a HTC is igyekszik megtörni a „kicsi = buta” trendet, hiszen a megbízható forrásairól elhíresült @evleaks által megszellőztetett One M8 Ace várhatóan csupán méretében lesz kisebb a tajvani gyártó idei csúcsmodelljénél. Az alaposan lejáratott „mini” jelző használatának elkerülése szintén nem lehet véletlen. A HTC számára a prémium pozíció és a pénzügyi stabilitás visszaszerzése létkérdés. Az előbbihez magas áron kínált exkluzív megoldások kellenek, az utóbbi viszont szélesebb vásárlóréteg számára elérhető megoldásokat feltételez, kivéve persze, ha a márkanév olyan erős mint például az Apple. A HTC jelenleg nincs ebben a pozícióban így egy visszafogottabb One M8 variáns kiadása logikus lépésnek tűnik, hiszen segítségével a „nagyra vágyók” számára is kínálhat kisebb, de elérhetőbb árú alternatívát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

  • Készül a One M8 „Prime”

    Fürgébb processzorral, több operatív memóriával és QHD megjelenítővel szerelt csúcsmodell készül a HTC boszorkánykonyhájában.

  • HTC M8 Ace – a Galaxy S5 ellen

    Június első napjaiban debütálhat a HTC One M8 mérsékeltebb árfekvésű „plasztikruhás” kiadása.

  • HTC M8 Ace – beárazva

    Kínában százhétezer forintnak megfelelő áron debütálhat a HTC csúcsmodelljének műanyag burkolatú kiadása.

Előzmények

Hirdetés