Készül a WP8 GDR2 frissítés

A Windows Phone platform bemutatásával a Microsoft kétlépcsős frissítési procedúrát jelentett be, vagyis a felhasználók először az operációs rendszer újabb változatait telepítették, majd ezt követően tölthették le a gyártók újabb megoldásait és javításait. A megoldás komoly hátránya, hogy míg a Microsoft különböző ütemekben, hosszabb idő alatt tette csak lehetővé a felhasználók számára az új firmware telepítését, addig a gyártói javítócsomagok általában mindenki számára egyszerre váltak elérhetővé, ám azokat a platform régebbi változatát használók sokáig nem tudták telepíteni. A WPDang beszámolója szerint a kellemetlenségek elkerülése érdekében a Microsoft a GDR2 frissítéstől kezdve az új szoftvert csak a gyártóknak küldi ki, akik a testreszabás után juttatják el azt a felhasználókig. Ez persze azt is jelenti, hogy ha az adott gyártó nem érdekelt a frissítések kiadásában, akkor a felhasználók sokáig várhatnak a javítások érkezésére.

Azóta történt

  • Windows Phone 8 – hosszabb támogatással

    Üzleti szolgáltatásokkal és kétszeresére növelt terméktámogatási idejével szeretné még vonzóbb választássá tenni telefonos operációs rendszerét a Microsoft.

Előzmények

  • A GDR2 „Amber” frissítéséről

    A Windows Phone 8 platform közelgő frissítése az FM rádió engedélyezésén túl a kameragomb testreszabásával és számos egyéb kényelmi szolgáltatással érkezik.

  • WP8 GDR3 – soronként több csempe?

    Soronként még több csempe elhelyezését is lehetővé teheti a Windows Phone 8 platform év végére tervezett frissítése.

Hirdetés