Készül a WPC rezonanciás töltője

A Qi vezetékmentes töltési technológia szép lassan egyre több gyártó fantáziáját megmozgatta. Némelyik mélyen a készüléktestbe integrálta az indukciós elven működő töltőt, mások pedig utólag megvásárolható hátlapokba építették be azokat. A kényelmes töltést biztosító technológia legnagyobb hibája azonban, hogy a kompatibilis készülékek helytelen felhelyezésekor a töltési folyamat nem indul be, mely igen kellemetlen helyzetet teremthet. A Consumer Electornics Show alkalmával kiállított rezonanciás töltő prototípus a WPC állítása szerint akár 18 milliméteres távolságban is képes tölteni a készülékeket, ráadásul a rendszer visszafelé kompatibilis az indukciós technológiával. A kezdeti prototípus hatásfoka ugyan csak 65 százalékos, de a szakemberek állítása szerint a piaci bevezetésig ez a probléma kiküszöbölésre kerül.

Azóta történt

Előzmények

  • Elérhető a Nexus 5 és 7 Qi töltője

    A Google Play online áruházból már rendelhető az új Android referenciamodellekkel együtt bejelentett vezetékmentes töltő.

  • Qi kompatibilis lesz az LG G2

    Külön kiegészítő segítségével az LG G2 európai kiadása is kompatibilis lesz vezetékmentes energiaátvitelt biztosító indukciós töltőkkel.

Hirdetés