Két felsőkategóriás Xiaomi jött, nálunk is kaphatók lesznek

A 12T és a 12T Pro a karácsonyi időszak slágere is lehet, nem drágábbak, mint a konkurencia, de van egy-két izgalmas tulajdonságuk.

Egy rakás újdonságot mutatott be a Xiaomi, de nyilván a számunkra legfontosabb két új termék a Xiaomi 12T és 12T Pro, amelyek a csúcskategória alá vannak lőve, ennek megfelelően egy fokkal emészthetőbb árcédulát kaptak, mint a közelmúlt zászlóshajói. Ez forintosítva 250 és 340 ezer magyar valutát jelent, értelemszerűen a 12T Pro a drágábbik modell.


[+]

Szignifikáns méretbeli eltérés nincs a két masina között, mindkettőn egy 6,67 inches AMOLED kijelző szállítja az infromációkat a felhasználó szeme elé, a 120 Hz-es maimális képfrissítés pedig adaptív, vagy 30, 60, 90 és 120 Hz is lehet felhasználástól függően. Abban is megegyezik a két eszköz, hogy 5000 mAh-s akkumulátor került a hátlap alá, ez önmagában is jól hangzik, de a 120 wattos töltési sebesség erre még rátesz egy lapáttal úgy, hogy a töltőfej is a doboz tartozéka. Vezeték nélküli töltési opció ugyanakkor nincs.


[+]

Az eltérések a hardverben és a kamerákban keresendőek. A sima 12T a MediaTek Dimesntiy 8100 Ultra nevű chipsete köré épül, tehát egy friss és erős megoldás, több idei telefont is teszteltünk már ezzel a lapkával és a sebesség, a fogyasztás és a melegedés kapcsán sikerült egyensúlyt teremteni, nem pipálja le a csúcsmobilokat nyers erőben, de majdnem bármire elég ez a hardveres tudás. Ezzel szemben a 12T Pro egy Qualcomm Spandragon 8+ Gen1 chipsettel durrant, ami a jelenlegi csúcsot képviseli az androidos mezőnyben, tehát ilyen szempontból topkategóriás a telefon.


[+]

A másik lényegi eltérés a kamerás felhozatalban keresendő. A sima 12T is jónak tűnik papíron 108 megapixeles főkamerával (Samsung ISOCELL HM6), amihez OIS is társul, de a 8 megapixeles ultraszéles modul már inkább csak középszerű. A 12T Pro viszont szintet lép, Európában másodikként használ 200 megapixeles szenzort (kicsivel előzte csak meg a Motorola Edge 30 Ultra), ezt is a Samsung gyártja (ISOCELL HP1). Ehhez képest tényleg csalódás, hogy ebben is csak egy 8 megapixeles ultraszéles modul a másodlagos kamera.


[+]

A 12-es Androidra 3 évnyi upgrade jár a gyártó szerint, reméljük, hogy ez így is fog történni. Mindkét készülék sztereó hangszórókat kapott, amit a harman/kardon segítségével hangolgattak, a hangzásképet pedig a Dolby-ra bízták. Az 5G természetesen alap, a WiFi 6 szintén, plusz az NFC, az 5.2-es Bluetooth és az összes ismert műholdas pozíciószerzésre alkalmas rendszerrel való kapcsolat sem hiányzik. A kék, szürke és fekete színben startoló páros hamarosan itthon is elérhető, nálunk pedig már van tesztkészülék.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés