Két régi OnePlus kapott új Androidot

A zöld robotos térben ritkaságnak számít egy három éves telefon generációs frissítése. A OnePlus 5/5T Android Nougattal indított, és most 10-re vált.

Az egyik előnye évi kisszámú telefon piacra dobásának az, hogy több erőforrás jut egy-egy modell szoftverfrissítésére. Bár az évek folyamán a OnePlus telefonok is futottak bele kritikus hibákba és visszavont update csomagokba, egy 3T remek sebességgel fut a mai napig, ha nem is modernizálták felületét a legújabb Androidra.

A OnePlus 5 a 3T előterében
A OnePlus 5 a 3T előterében [+]

Szerencsére a OnePlus 5-öt és 5T most igen: az XDA-developers szerint a héten megindult a két 2017-es, Android 7-es telefon frissítése 10-es, azaz legfrissebb főverzióra, így aztán a Snapdragon 835-tel szerelt páros nemcsak sebességben, hanem androidos funkcionalitásban is naprakész. A közzététel persze fokozatos, és még kiderülhet, hogy maradt a kódban reszelni való – ebben az esetben a frissítés pár napra vagy hétre leállhat. Elismerésünk mindazonáltal feltétlenül jár a gyártónak – nem mindig egyenes a kommunikációban, viszont a szoftverre odafigyel.

Előzmények

  • OnePlus 8 Pro - a túlgondolt

    QHD felbontáson 120 Hz-es OLED kijelző, 5G-s képesség, bivalyerős hardver, új kamerarendszer, IP-védettség, vezeték nélküli töltés - a hosszú sor végén azonban egy 1000 eurós árcímke figyel.

  • OnePlus 5 - mindenki nyugodjon le!

    A Never Settle szlogen Settle Down Please-re változott: az iPhone-t imitáló forma és a dupla hátlapi kamera a kevés változás közül kettő. Jó alapokra ugyanakkor most is erős várat sikerült építeni.

Hirdetés