Két új Forerunner mutatkozott be két-két variációban

A Forerunner 255 két méretben, opcionálisan zenelejátszóval, a 955 pedig igény szerint napelemmel kiegészítve futott be.

A Garmin két Forerunner modellt mutatott be tegnap. A kedvezőbb árú alternatíva a Forerunner 255, ami 46 és 41 milliméteres tokozással is választható, utóbbi hivatalos neve egyébként Forerunner 255S. A 255-ből nem csak méretet választhatunk, de azt is specifikálhatjuk, hogy óhajtunk-e offline zenét hallgatni vagy sem. Az integrált zenelejátszóval szerelt modell mindkét méret esetében picit többe kerül, ezt leszámítva ugyanazt tudják.

Garmin Forerunner 255
Garmin Forerunner 255 [+]

Adott a Garmintól megszokott prémium szenzoros felszereltség (véroxigénszint- és pulzusmérő, giroszenzor, magasságmérő, iránytű, termométer, gyorsulásmérő) mellett elérhető az itthon is működő Garmin Pay, a precíz helymeghatározást pedig kétcsatornás GPS (L1 és L5) biztosítja és adott az ANT+ támogatás is, a Garmin Connect pedig a szerényebb modellek esetében is ugyanolyan professzionális statisztikákat és funkciókat kínál, mint a csúcsszéria esetében.

A transzflektív kijelzővel szerelt Forerunner 255S 500 zeneszámra méretezett belső tárhellyel fekete vagy fehér színben 400 dollárba kerül, extra tárhely nélkül pedig rózsaszín és szürke színben választhatjuk 350 dollárért. A 46 milliméteres modellért ugyanennyit kell fizetni, zene nélkül a sötétszürke és a kék szín között dönthetünk, belső tárhellyel pedig fehér vagy fekete órát választhatunk.


Garmin Forerunner 955

A Forerunner 955 egy méretben (46 mm), de szintén kétféle verzióban érhető el. A transzflektív érintőkijelzővel dolgozó modell 600 dollárért panelbe integrált napelemet is kínál, amivel akár 49 órányi GPS-es üzemidőt is beletolhatunk a készülékbe, a 32 GB belső tárhely pedig rengeteg lejátszási listára elegendő. Ha nem tartunk igényt megújuló energiára, az alapmodell 500 dollárba kerül.

A Forerunner 955 új funkciót is kínál Training Readiness címszó alatt, ami minden reggel egy rakás adatot összevetve összesíti az állapotunkat és tájékoztat, hogy az adott napon adjunk-e bele mindent, érjük-e be egy könnyű átmozgató vagy nyújtó gyakorlatsorral, esetleg hagyjuk az egészet és inkább pihenjünk. Ez a funkció egyelőre a csúcsszériában sem elérhető. A Forerunner 955 és 955 Solar részletes funkciólistáját erre lehet átböngészni.

Azóta történt

  • Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak

    Ez jelenleg a Garmin legolcsóbb multisport eszköze, futóórának álcázva. Kezdőknek, középhaladóknak vagy akár haladóknak is jó lehet, az okosfunkciók pedig jól jönnek a mindennapokban. Ráadásul egész sokat spórolhatunk, ha nem kell zene a csuklónkra.

Előzmények

Hirdetés