Két új lapkán is dolgozik a Samsung

Weibo posztokban szivárgott ki két, elvileg folyamatban lévő Exynos lapka specifikációja. Az Exynos 9610 a sorszámmal ellentétben nem biztos, hogy csúcsszériás megoldás lesz, a paraméterek alapján sokkal inkább a felső-középkategóriában indul. Az Exynos 9 Octa 8895 egyedi dizájn alapján tervezett Mongoos M2-es magjai helyett az ARM Cortex-A73 és Cortex-A53 magjait alkalmazza, mindkét típusból négyet.


[+]

Azt nem tudjuk, hogy milyen órajelen dolgoznak a magok, a gyártás viszont 14 nanométeres LPP node-on FinFET technológiával történik, mint amit az Exynos 8890-nél alkalmaztak, tehát feltehetően a Snapdragon 660-as érezheti magát veszélyben teljesítmény szempontjából. Az ARM új, három magos grafikus processzora, a Mali-G72 támogatja a virtuális valóság megjelenítését és a gépi tanulási folyamatokat. Az LTE modem marad Cat.13-as.

A másik szett elvileg Exynos 7872 néven érkezik, visszafogottabb teljesítménnyel, viszont teljes hálózati és szolgáltatói kompatibilitással Kínában. A teljesítménycentrikus halmazba mindössze két Cortex-A72-es mag kerül, míg az energiahatékony klaszter négy darab, Cortex-A53-as maggal dolgozik, tehát egy hatmagos konstrukcióról van szó. A gyártástechnológia viszont megegyezik, szintén 14 nanométeres node-ot alkalmaznak. A grafikáért az egymagos, előző generációs Mali-G71 felel, és az Exynos 7 Octa 7880-nal megegyező LTE modem kerül bele, ami Cat.7-es adatkapcsolati sebességet tesz lehetővé, az új szett így frissebb alternatívaként szolgálhat.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

  • Samsung Galaxy S7 - páratlan galaxiS

    A Samsung legújabb zászlóshajója ránézésre nem tűnik a haditengerészet forradalmának, a tavalyi flottaparancsnok mégis veteránnak érződik, amint a fedélzetre lépünk, pláne, ha a gépházba is lenézünk.

Hirdetés