Kevesebb új modell és elbocsátások a HTC-nél

A One sorozattal a HTC pár éve új lendületet vett, és most, hogy ez kifulladni látszik, valami hasonló megújulásra lehet szükség. Hiába ugyanis a One M9 és a többi új HTC csúcskészülék remek összeszerelése vagy BoomSound hangszórói, az idei zászlóshajók messze nem fogynak olyan jól, mint a korábbiak, és a gyártó részvényeinek értéke is nagyot esett az év eleje óta. A probléma egyfelől az lehet, hogy megjelenésében nem sokat változott a One sorozat (azaz továbbra is igen mutatós, bár méretes készülékekről beszélhetünk), így nem hat a boltok polcain az újdonság erejével egy-egy új modell, másfelől pedig a konkurencia is beleerősített, például az Apple és a Huawei is sokkal jobban áll, mint egy éve.

A One sorozat formavilágával tért vissza a HTC One M9
Messze nem fogy olyan jól a One M9 és a többi új HTC csúcsmodell, mint azt a gyártó remélte [+]

Éppen ezért a gyártó egy új széria bemutatására készül az év vége előtt, most pedig komoly átszervezéseket jelentett be, ami három fronton jelentkezik majd: a kiadások csökkentésében, elbocsátásokban és kevesebb új modell piacra dobásában. A gyártó a jövőben a csúcskategóriára koncentrálhat, hiszen ott lehet a legnagyobb profitra szert tenni, a piaci elemzők a Reuters szerint ugyanakkor a HTC további pénzügyi nehézségeire számítanak, ezért tényleg szükség lehet egy olyan új és könnyen azonosítható készülékre és sorozatra, amelyik ismét felkeltheti a vásárlótömegek érdeklődését.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • 30%-kal kevesebb One M9 komponenst rendelhet a HTC

    Állítólag csökkenti beszállítói megrendeléseit a tajvani gyártó, melynek hátterében a One M9 várakozásoktól elmaradó eladásai állhatnak.

  • HTC One M9 - meleg fogadtatás

    Megérkezett a fémházas One termékcsalád harmadik tagja 20 megapixeles kamerával és következő generációs, ám nem éppen problémamentes rendszerchippel.

  • HTC One M8 - One, aki duplán szereti

    A tajvaniak legújabb zászlóshajója még fémesebb külsőt kapott, ráadásul már duál kamerával rendelkezik, és a szteró hangszóró is fejlődött.

  • HTC One - One új a nap alatt

    Ismét egy minőségi készülékkel jelentkezett a HTC, az új zászlóshajó prémium anyaghasználattal, Full HD kijelzővel és Ultrapixel kameratechnológiával támad.

Hirdetés