Kimozdul a KEYone kijelzője a helyéről? A TCL reagált

Az év első felének egyik legizgalmasabb bemutatója volt a BlackBerry KEYone leleplezése, amit egyébként a TCL Communication gyárt a BB számára. Az érintésérzékelővel megáldott QWERTY gombsor a klasszikus BB-s időket idézi, akárcsak a jól ismert szoftvercsomag, ám a modern Android és a 4,5 hüvelykes, 1080 x 1620 pixeles megjelenítő már a mai elvárásokhoz igazodik, akárcsak a takarékos, Snapdragon 625-ös SoC és a méretes, 3505 mAh-s akkumulátor.

The_Q egy kisebb balesetet után ezzel a jelenséggel találkozott
The_Q egy kisebb balesetet után ezzel a jelenséggel találkozott (forrás: CrackBerry Fórum) [+]

A KeyONE kritikai fogadtatása eddig elég jó, és van, ahol készlethiány is előállt, a minap ugyanakkor néhányan jelezték a CrackBerry fórumán: egy kisebb pottyantás után is elvált a megjelenítő a készülékháztól, lásd a fenti példát, ahol a kijelző kábele még ép maradt, ezért működik rendben a panel. The_Q például a kocsijában ejtette le a frissen vásárolt okostelefont, szóval nem zuhant nagyot, és a különlegesség Zack Nelsonnak is a „szégyenpolcán” kötött ki, miután a karcolási és melegítési teszteket remekül teljesítve a KEYone a hajlítástesztben leszerepelt.

Az első hajlításnál a kijelző valóban kiugrott a billentyűzet felől, és Zack megjegyezte: nincs ragasztó a panel körül a fémvázzal való találkozásnál. A második, fordított hajlítás után a KEYone meg is adta magát, így csatlakozott a korábban pórul járt darabokhoz. A TCL Communication azóta közleményben jelezte: a több ezer eladott KEYone-ból csak nagyon kevés esetében kaptak erről a jelenségről visszajelzést, és a csapat azon dolgozik, hogy mielőbb megoldják a dolgot. A Mobilarena úgy hallotta, már meg is tették a szükséges lépéseket az üzemekben, és a mi régiónkba eleve később érkező KEYone modelleket egyáltalán nem érinti a képernyő könnyű leválásának kockázata.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés