A Huawei a legnépszerűbb kínai, a Samsung a legkapósabb globális márka

Nem csökken az okostelefonok iránti globális érdeklődés, sőt: a TrendForce friss jelentése szerint 2016 második negyedévében 8,9%-kal több eszközt gyártottak le a résztvevők, mint az elsőben, konkrétan 315 millió darabot. Ez 3,2%-os növekedés az egy évvel korábbi időszakhoz képest. A Kínai Népköztársaság gyártói 139 millió darab okostelefonnal vették ki a részüket a szorgos munkából, az alábbi sorrendben.

A gyártók piaci részesedése a Kínai Népköztársaságban a második negyedévben (balra) az első negyedévvel összevetve
A kínai gyártók globális piaci részesedése a második negyedévben (balra) az első negyedévvel összevetve [+]

Ami a globális piacot illeti, a Samsung-Apple-Huawei dobogó elég stabilan be van jelenleg betonozva, és bár a Samsung kevesebb mobilt gyártott le a második negyedévben, mint az elsőben, a TrendForce megjegyzi: az S7 széria továbbra is remekel a pénztáraknál, az év második felében pedig a Note 7 lehet a nagy fegyver az iPhone 7 ellen.

A gyártók világpiaci részesedése a második negyedévben (balra) az első negyedévvel összevetve
A gyártók világpiaci részesedése a második negyedévben (balra) az első negyedévvel összevetve [+]

A fenti kutatócég szerint az LG elcsípte az ötödik helyet a világpiacon, ám aligha a G5 átlagosnak titulált eladásaival, és a TrendForce-nál úgy gondolják, hogy az év vége felé érkező V10 folytatás is komoly konkurenciával találkozhat. Az Oppo negyedik helye a globális piacon és ezüstérme a kínai gyártók között mindenképpen figyelemre méltó, és a Vivo is szépen teljesített. Mindkét gyártó lendülete kitarthat az év végéig, a TrendForce ugyanakkor kevesebb elpasszolt Huawei mobilra számít 2016-ban, mint amit pár hónappal ezelőtt tippelt, részben a P9 vártnál rosszabb szereplése miatt.

Azóta történt

Előzmények

  • Okostelefonos kamerateszt (2016)

    Kilenc mobil száll versenybe a legjobb okostelefonos kamera címéért. Vajon a nagy nevek szoros csatáját hozza az összecsapás, vagy fű alatt kúszik be a győztes?

  • Huawei P9 - 9 pont, feketén-fehéren

    A színes és monokróm szenzorral is rögzítő, dupla Leica kamerás P9 a Huawei eddigi legjobbja, és a Kirin 955-ös SoC is hozza a csúcssebességet a mutatós készülékházban.

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

  • Apple iPhone 6s Plus - extra felszereltség

    A nagyobbik almás készülék szélvészgyors az A9 chipsetnek köszönhetően, a testvérmodellhez képest nagyobb felbontású kijelző, jobb üzemidő és OIS-es kamera jellemzi.

Hirdetés