Kínai befektetők kezébe kerül a Vertu

Kínai befektetők kezébe kerül az eddig az EQT svéd magántársaság birtokában lévő Vertu. Az 1998-ban a Nokia által alapított, luxustelefonokról híres vállalat 2012-ben váltott először gazdát, a cél pedig az volt, hogy nem csupán felső kategóriás árazással, hanem ugyanilyen anyaghasználattal jelenjenek meg az eszközök. Az értékesítéssel egyidőben egyébként a Vertu vezetője, Massimiliano Pogliani is lemond, hiszen elmondása szerint "eljött a megfelelő pillanat arra, hogy egy új csapat vegye át az irányítást." A cég 2002-ben rukkolt először elő mobiltelefonnal, egy évtizedig a Symbian operációs rendszerre támaszkodtak, majd 2012-ben jelent meg először Android szoftver futtató készülék.


[+]

Az elmúlt 13 évben állítólag körülbelül 450 ezer telefont értékesítettek, amiknek az átlagára 5 ezer font, vagyis jelenlegi árfolyamon átszámolva 2,2 millió forint volt. A Vertu egyébként a minőség és a magas árazás tipikus esete, a célközönségnek egyértelműen azok a tehetős emberek számítanak, akiknek a különleges anyaghasználat (bőr, zafír, arany) többet ért a komoly tudásnál. A legutóbbi Vertu mobil egyébként 7 ezer fontba kerül, de ha extrákat is rendelünk hozzá, akkor akár 17 ezer fontig is felmehet az értéke, ami majd 7,5 millió forintot jelent. A tulajdonosváltás nem érinti egyelőre a gyártási folyamatot, továbbra is az Angliában található Hampshire ad otthont majd az összeszerelési üzemeknek, ám hogy ez meddig lesz így, az erősen kérdéses.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vertu

Előzmények

  • Mobilt hatmillióért?

    Akinek telik egy 110 milliós Bentley-re, annak biztos belefér egy ilyen drága ketyere, gondolta a Vertu, amely bejelentette a Signature for Bentley készüléket.

  • Vertu Ti - ti tán erre vágytok?

    Android alapokra építkező, kőkemény luxustelefon érkezett hozzánk. Többe kerül, mint egy autó, de közel sem olyan gyors.

Hirdetés