Kínán kívül a Nokia N1

Alig pár hónappal azután, hogy a Nokia mobilos részlegének eladása lezárult és megjelentek az első Microsoft logós Lumia eszközök, robbant a bomba: a Foxconnal együttműködve leleplezték az androidos Nokia N1 táblagépet. A mobileszköz a Kínai Népköztársaságban már egy ideje kapható, és a készleteket gyorsan kimerítették, most pedig nemzetközi vizekre evez az N1, amit egyébként a márciusi MWC-n magunk is kipróbáltunk.


[+]

Az első új ország, ahol kapható lesz az N1, a Kínai Köztársaság, más nevén Tajvan, ahol már hivatalosan be is jelentették, igaz, forgalomba csak májusban kerül. A Nokia N1 7,9 hüvelykes, 1536 x 2048 pixel felbontású táblagép Android Lollipop rendszerfelülettel, Intel Atom Z3580-as rendszerchippel, PowerVR G6430-as IGP-vel, 2 gigabájt RAM-mal és 32 gigabájtos belső tárolóval. A fémházas táblagép a Kínai Népköztársaságban 70 ezer forint alatt érhető el. Remélhetőleg a többi piacon is hasonló, kedvező áron lesz megvásárolható a hardveresen igen erős Nokia/Foxconn eszköz.

Azóta történt

  • Mobilarena TV: No ki a mai vendég?

    Megsúgjuk: nem egy személy, hanem egy táblagép. Egy androidos Nokia táblagép, mert 12 nappal az első Microsoft Lumia készülék bejelentése után a finnek egy ilyen kütyüvel válaszoltak.

  • Nokia N1 - tizenkét szűk nap

    A Nokia gondolt egy kövéret, és bár mobileszközparkjától megszabadult, tudását a Foxconnal karöltve egy nyolchüvelykes androidos táblagép formájában kamatoztatja.

  • Jövőre érkezhetnek az új Nokia okostelefonok

    Pár hete még cáfolta, most viszont azt nyilatkozta a finn vállalat vezérigazgatója, hogy az N1 táblagépet követően jövőre Nokia okostelefonok is megjelenthetnek.

Előzmények

  • MWC 2015: Kezünkben a Nokia N1

    A Foxconn által gyártott androidos táblagép Ázsiában már elstartolt, a Nokia munkatársa pedig erősen célzott arra, hogy valamikor az öreg kontinensen is kapható lesz.

  • Nokia Lumia 735 - maga felé hajlik a keze

    A Microsoft/Nokia is bekapcsolódott az önfotózó embercsoport kegyeiért folytatott harcba, és a jól összeválogatott funkciók mellett az árcédula is elfogadható.

Hirdetés