KingSing W8 – Windows 8.1 táblagép 99 dollárért

A Microsoft a Tajpejben megrendezett Computex nemzetközi szakkiállításon jelentette be a teljes értékű Windows 8.1 platform licencdíjainak eltörlését a 9 hüvelyknél kisebb táblagépek esetén, mely a várakozásoknak megfelelően hatalmas lavinát indított. Az ázsiai gyártók sorra rukkolnak elő az olcsóbbnál olcsóbb nyolchüvelykes ajánlataikkal, melyek sora most a mindössze 99 dollárért piacra kerülő KingSing W8 készülékkel bővült.

A frissen bemutatott készülék a nyomott ára ellenére egészen erős ajánlatnak tűnik, hiszen az előlap nagy részét uraló 8 hüvelykes, 1280 × 800 képpontos IPS kijelző felé egy 2 megapixeles Full HD kamera is került, mely azonos felbontású párja a hátoldalon foglal helyet. A burkolat alatt egy 1,8 GHz-es négymagos Intel BayTrail-T processzor foglal helyet Intel grafikus gyorsító, 1 GB DDR3L RAM és 16 GB belső tárhely társaságában. Ez utóbbi teljes méretű SDXC kártyával bővíthető, melyből már 256 GB kapatású változat is létezik, igaz, egyelőre igencsak borsos áron.

Ebben az árszegmensben kissé szokatlan ugyan, de a KingSing W8 szélsebes 3G (WCDMA/EVDO/TD-SCDMA) modemmel is rendelkezik, mely mellett természetesen a WiFi (802.11b/g/n) és Bluetooth 4.0 modulok sem hiányoznak a repertoárból. A hátlap alatti 4500 mAh kapacitású akkumulátor a gyártó becslései szerint 6-8 órányi üzemidőt biztosít és habár a fotók alapján nem úgy tűnik, de a Microsoft sztereó hangszórót is említ. A vezetékmentes modulok mellett a készülék microHDMI és microUSB csatlakozóval is rendelkezik, mely utóbbi a töltő csatlakozója is egyben. A 207,5 × 122,6 × 10 milliméteres KingSing W8 Kínában rövidesen piacra kerül, ám más régiókban történő bevezetéséről egyelőre nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés