Kisebb lett elődjénél a Xiaomi Mi Mix 2

Rengeteg pletyka és kiszivárgott információ után végre hivatalosan is bemutatkozott a kávamentes mobil második generációja.

A tavalyi év egyik legérdekesebb készüléke volt a kávamentes Xiaomi Mi Mix, ami lényegében egy megvásárolható koncepciókészülék volt, piezoelektromos elven működő hangszóróval, 84%-os kijelző/előlap aránnyal, hatalmas akkumulátorral és csúcshardverrel. A mobilt természetesen mi is teszteltük, a lenyűgöző formaterv mögül azonban előbújtak a hibák, ezeket az utód remélhetőleg sikeresen orvosolta.

Idén divatos a 18:9-es képarány, a Xiaomi is követi a trendet
Idén divatos a 18:9-es képarány, a Xiaomi is követi a trendet [+]

Először is kisebb lett: kijelzője hathüvelykes, de minden egyéb szempontból is fogyott, 151,8 x 75,5 x 7,7 milliméteres dimenzióihoz 185 grammos tömeg tartozik. Az IPS panel felbontása 1080 x 2160 pixel, amiből 403 ppi-s képpontsűrűséget számolhatunk ki, tehát bár minimálisan, de itt is látható a fejlődés. Az alsó kávából – ahol különleges módon a szelfikamera is lakozik – állítólag 12%-ot tudtak vékonyítani, a felső kapcsán azonban ilyesmiről nem beszéltek, ott legfeljebb stagnálás képzelhető el, de mivel jutott bele hagyományos hangszóró és távolságérzkelő szenzor, remélhetőleg mindenki megbékél majd ezzel. A kijelző négy sarkán lekerekítések láthatók, ami az elődnél is jobban kiemeli a különleges formatervet.

Még a hangszóróval és a távolságérzékelővel sem lett túl vastag a fenti sáv
Még a hangszóróval és a távolságérzékelővel sem lett túl vastag a fenti sáv [+]

A vékonyítás egyik fő áldozata a sík hátlap lett, minimális kameradombot ugyanis lehet látni a Mi Mix 2-n, egyébként ugyanaz a 12 megapixeles, Sony IMX386-szenzorra épülő, négytengelyes optikai képstabilizátorral és fázisérzékelős autofókusszal kiegészülő kamera került ide, ami a Mi 6 főkameráját is képzi. A szelfik 5 megapixelben készülhetnek.

A kamera a korábban már megismert Mi 6 elsődleges egysége
A kamera a korábban már megismert Mi 6 elsődleges egysége [+]

Hardveres téren a 2017-es csúcsmodelleknél jól bevált Qualcomm Snapdragon 835 került elhelyezésre, a 10 nanométeres FinFET LPE node-on működő rendszerchip erősebbik, négymagos Kryo 280 klasztere akár 2,45 GHz-en is képes működik, míg az energiatakarékos, szintén négy magból álló tömb maximum 1,9 GHz-en ketyeg. A grafikus gyorsító értelemszerűen az Adreno 540, memória szempontjából pedig alavetően 6 GB-ra számíthatunk 64, 128 vagy 256 GB-os tárolóval párosítva. Érkezik majd egy 8/128 GB-os Special Edition, ami a megnövelt memórián túl teljes kerámiaházat kap.

Remélhetőleg élőben is ilyen gyönyörű lesz
Remélhetőleg élőben is ilyen gyönyörű lesz [+]

Adatátviteli szempontból természetesen megvan az 5.0-s Bluetooth, a GPS, GLONASS és BeiDou műholdakat támogató navgicáiós egység, az NFC és az USB Type-C csatlakozó, nem elhanyagolható ugyanakkor a nemzetközi LTE-támogatás sem, így remélhetőleg itthon is teljeskörűen használhatjuk a MIUI 9-es, Android Nougat alapokra épülő mobilt.

B20? Pipa!
B20? Pipa! [+]

A fogyókúra az üzemidőn is érezhető lesz, 3400 mAh-ra csökkent a beépített akkumulátor kapacitása, viszont a Quick Charge 3.0 természetesen adott. Árazás szempontjából nagyjából ugyanarra számíthatunk, mint a korábbiakban, a hajmeresztő árcímékről szóló pletykák szerencsére nem tűntek igaznak, ugyanakkor nem olcsó a telefon: a 6/64 GB-os változat 130 000 forintnak megfelelő összegtől vihető haza Kínában, a 128 GB-os modell felára körülbelül 12 000 forint. A 6/256-os változat 157 000 forint körüli jüanos árcímkét kapott, a fekete mellett fehér színben is elérhető, speciális kiadás pedig 200 000 forint fölött lesz.

Azóta történt

  • Mekkorák valójában a Mi Mix 2 kávái?

    A tavalyi Mi Mix mellett és önállóan is pózol a kamerának a némi fogyáson átesett, ám továbbra sem tökéletesen kávamentes csúcsmobil.

  • Ismét felbukkant a Xiaomi Chiron

    Egy darabig úgy tűnhetett, hogy a Chiron a Mi Mix idei modellje, a Mi Mix 2 viszont már forgalomban van, ahogy a Mi Note 3 is. A Chiron viszont megint előkerült.

  • A Mi Mix 2 is kapós

    Hozzájutottunk néhány, főleg itthon érdekes, információhoz a Xiaomi Mi Mix 2 elérhetőségére és a nemzetközi forgalmazására vonatkozóan.

  • Xiaomi Mi Mix 2 - funkcionális művészet

    Philippe Starck visszaült a tervezőasztalhoz, és sokkal jobb csúcstelefont rajzolt, mint tavaly: a lenyűgözően szép Mi Mix 2 átlagméretűre fogyott és jó irányba tereli a kávamentes trendeket.

Előzmények

Hirdetés