Kisméretű modem kéziszámítógépekhez

A Socket Communications nemrég piacra került eszközével kéziszámítógépek számára is elérhetővé válik a betárcsázós internetezés lehetősége. Az SDIO 56K Modem Card, amint neve is mutatja SDIO csatolófelületen keresztül kapcsolható össze a PDA-val, és a V.92 és V.90 szabványok (valamint a V.44 tömörítési algoritmus) támogatásával legfeljebb 56 kbps adatátviteli sebességet biztosít hagyományos analóg telefonvonalakon.

Internetezés közben az eszköz módot ad  bejövő telefonhívások fogadására anélkül, hogy ezután újra kellene indítani a betárcsázás folyamatát, sőt a Caller ID funkció révén képes jelezni a PDA-nak azt is, milyen számról érkezik a hívás. Az internetszolgáltatóval való kapcsolatfelvételt a Quick Connect képesség teszi gyorsabbá, mely lehetővé teszi a vonal jellemzőinek eltárolását, így következő alkalommal mintegy 50 százalékos időmegtakarítást tesz lehetővé.

A modem Pocket PC operációs rendszerekkel használható, és többek között az Asus, a Dell és a Hewlett-Packard számos kéziszámítógépével is kompatibilis. A 81 x 41 x 20 mm méretű eszköz üzemi áramfelvétele 3,3 voltos tápfeszültségnél 118 mA. A kapcsolat felépültét és az adatforgalmat két LED jelzi, egy kicsiny beépített hangszóró pedig a betárcsázás folyamatát teszi hallhatóvá – a modem a tone és a pulse üzemmódokat is támogatja. A gyártó 110 euró körüli áron kínálja a kisméretű modemet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés