Komoly frissítésen esett át a Google Maps

A Google nem hanyagolja el a saját fejlesztésű alkalmazásait, a Play Market és az Apple-féle App Store kínálatában fellelhető programok mellé nem ritka a frissítések érkezése. A vállalat egyébként a napokban szervezte ki a Drive-dokumentumok szerkesztését különálló alkalmazásokba (egyenesen kettőbe, melyek mellé hamarosan egy harmadik is érkezik majd), most pedig a térképszoftver kapott egy rakás új funkciót. Minderről ráadásul a hivatalos Maps blogban adott hírt a cég.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az egyik újdonság a többsávos utak kezelése, az alkalmazás immár figyelmeztet, ha érdemes sávot váltani. Emellett az alternatív útvonalak is új helyre kerültek. Az offline térképek iOS alatt is elérhetőek (persze ez továbbra is korlátozott, nem minden helyszínen menthetünk), melyeket tetszőleges módon el is lehet nevezni. Fontos újdonság a szűrők megjelenése, melyeket keresés során lehet használni, tovább szűkítve a találatokat például értékelés és ár alapján. Jópofa, hogy itt lehetőség van akár teljes mértékben az ismerősök ízlésére hagyatkozni. A kereséshez tartozik, hogy az egyes helyszíneket elmenthetjük, illetve a találatok közül is el lehet indítani a Street View-t.

Fontos kiemelni az Uber-integrációt is, a Magyarországon egyelőre sajnos nem elérhető taxiszolgáltatás autóit immár a Maps alkalmazásból, az útvonaltervezőn keresztül is lehet rendelni. Itt azért muszáj megemlítenem, hogy az offline térképekhez hasonlóan ez sem működik mindenhol, függetenül az Uber elérhetőségétől. Hasonló a helyzet az útvonalak egyik újdonságához, mely a tervezés során azt is mutatja, hogy mikor indul a következő járat - ez a funkció is limitáltan jelenik meg. Dióhéjban ezek az újdonságok, a részletes listáért a bekezdésben említett blogbejegyzést érdemes átfutni.

Nem szorosan, de a témához tartozik, hogy a Google a napokban frissítette a Play Services könyvtárat is, mely számos Google szolgáltatást tartalmaz, többek között a térképkezelés is ezen a library-n keresztül érhető el egy jó ideje. A Maps ezen a fronton is komolyat lépett előre, a fejlesztők immár a Street View-ra is támaszkodhatnak az appok összerakása során, mely még interaktívabb pozíció alapú szoftvereket ígér.

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Aliens Drive Me Crazy

    Androidos és iOS-alapú készülékekre elérhető platformjátékot mutatunk be, melyben a cél az idegenek inváziójának megállítása.

  • Alkalmazásbemutató: Swarm

    A Foursquare egy különálló alkalmazásba szervezte ki a bejelentkezés, azaz checkin funkciót.

  • Alkalmazásbemutató: Versus

    A Versus segítségével különféle termékeket hasonlíthatunk össze, az eredményt átlátható, könnyen érthető formában közli az app.

  • Alkalmazásbemutató: Secret

    Az iOS után androidos készülékekre is letölthető a legújabb őrület: a Secret egy névtelen közösségi hálózatot takar, ahol új értelmet nyer a pletyka szó.

Előzmények

Hirdetés