Kompatibilis a Lumia 950 a DeX-szel?

Évek óta téma a mobilok ás a számítógépek valamilyen formájú egyesítése, és bár akadnak teljes értékű Windows 10-t futtató tabletek vagy komolyabb munkára bevethető iPad-ek, csak megmaradt a szakadék a kétféle termék- és felhasználási kategória között. Ezt a Lumia 950-nel és más Windows 10 Mobile-t futtató készülékkel is kompatibilis Continuum sem tudta áthidalni, amely a Microsoft Display Dock bevetésével a telefon bizonyos natív appjait a monitoron, asztali elrendezésben jelenítette meg. Elég nyögvenyelősen, jegyezzük meg


Aligha meglepő, hogy a DeX a Galaxy S8+-szal együttműködik, hiszen hozzá tervezték [+]

Ha valamiben a Galaxy S8 duóhoz megvásárolható DeX állomás biztosan jobb, az a teljesítmény: egyszerűen fürgébb és fluidabb a szintén Windows asztalt imitáló, monitoros főképernyő, és számos alkalmazás (pl. az Office csomag) munkalehetőséget nyújt, csak billentyűzetet és egeret kell csatlakoztatni. Ám, mivel itt is az okostelefonos alkalmazások kiterjesztett megjelenítéséről van szó (korlátozott kompatibilitással), most sincs szó az x86-os programok futtatásáról.

A DeX állomás sikere és jövője még kérdéses, egy szemfüles YouTube felhasználó mindenesetre rájött, hogy ha Galaxy S8-a helyett a szintén USB-C csatlakozású Lumia 950-ét helyezi a Samsung dokkolóra, a Continuum ugyanúgy elindul, mintha a Display Dockra kerülne. Ez annyiból talán nem meglepő, hogy ez és a DeX is igazából a telefon sokrétű USB portjának kiterjesztése – gyakorlatilag mindent maga a mobil old meg itt is, ott is, csak nem lehet ugyebár mindent egyszerre rákötni.


Fordítva, úgy tűnik nem működik a dolog: az S8 csak a DeX-szel terjeszti ki mobilos felületét [+]

Felvetődhet egyébként a kérdés, hogy a dolog fordítva működik-e. Nathan Testa a Gazcart videójának komment szekciójában ugyanakkor megjegyezi: az ő Microsoft dokkolójával sajnos nem működik együtt a Galaxy S8+. Ennek talán valamilyen biztonsági gát lehet az oka, aminek a segítségével a kávamentes csúcskészülék felismeri, ha eredeti Samsung dokkolóval kapcsolódik össze. A Display Dock nyilván nem az.

Előzmények

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

  • Microsoft Lumia 950 - kiment a ház az ablakon

    Új oprendszer, új funkciók, új lehetőségek, új csúcsmodell. De az új ablak mellett még bemásznak a bogarak, bőven kell dolgozni a szigetelésen. Az viszont már látszik, hogy ha összeáll, akkor nem lesz rossz.

  • Microsoft Lumia 950 XL - ablakcsere a tizediken

    Megérkezett a legütősebb Windows 10-es referenciakészülék, amely nem kevesebbet ígér, mint kiegészítővel zsebszámítógéppé alakítást. Ám készen áll-e a dolog a nagyközönségnek?

  • Microsoft Continuum – határeset

    Két Lumia már támogatja a nagyképernyős megjelenítést, de a valódi asztali élménytől még messze vagyunk. Univerzális appok, hol vagytok?

Hirdetés