Könnyű, vékony és kinyitható a Huawei Mate X3

Nem áldoz az IPX8-as minősítésből, mégis a legvékonyabb hajlíthatók között van. Síkba összecsukható, megnéztük, de Magyarországon megvenni nem lehet majd.


[+]

Volt szerencsénk pár percre kézbe venni a Mate X3-at, a Huawei március végén bemutatott hajlítható csúcstelefonját, mely Kínában már kapható, a rossz hír viszont, hogy Magyarországon valószínűleg nem lehet majd megvásárolni. Egy tesztpéldányt azért megpróbálunk majd elkérni, hogy bemutathassuk, mert ez a telefon vékony. Igen, vékony, igen vékony. Egymás mellé téve egy tok nélküli P60 Pro és Mate X3 készüléket előbbi legvastagabb pontja szemmel láthatóan akkora, mint az összecsukott Mate X3, ezzel pedig a Huawei megoldja az összecsukható-kinyitható telefonok egyik legnagyobb problémáját, a vastagságot. Mutatjuk képen, mielőtt számszerűsítjük a méreteket:


[+]


[+]

A Mate X3 készülékházának magassága 156,9 milliméter, ezzel valamivel alacsonyabb is mint egy átlagos okostelefon. Összehajtva 72,4 milliméter vastag, a panelt kinyitva 141,5 milliméterre nyílik szét. Vastagsága pedig 11,08 milliméter zárt állapotban és 5,3 milliméter kinyitva. A Xiaomi megoldása valamivel vékonyabb, viszont az egyáltalán nem hagyja el Kínát, a Mate X3 legalább Európa egyes részeire megérkezik.


[+]

A képeken látható modell a műbőr hátlapos változat, ez 239 grammot nyom, valamivel nehezebb egy átlagos okostelefonnál, az üveg változat 241 gramm. Kézben tartva nem húzza le jobban az ember tenyerét, mint egy Pro vagy Ultra kiszerelés, esetleg egy gamer telefon, a súlyelosztás pedig jó, kinyitva is kényelmes fogni. Ebben egyébként segít a műbőr hátlap is, az ezzel szerelt telefon nem csúszkál.


[+]

A külső kijelző 6,4 hüvelykes, a belső 7,85 hüvelykre nyílik szét, a zsanér pedig képes megtartani félig nyitott állapotban is a telefont, így használható állványként is akár a mobil. A hardver megegyezik a P60 Pro által kapottal, de a RAM és a tárhely nagyobb (12/512 GB), a NanoMemory bővítési lehetőség pedig megmaradt.


[+]

Kamerák terén van változás a P60-hoz képest, itt egy 50 MP-es főkamera, egy 12 MP-es periszkópos teleobjektív és egy 13 MP-es ultraszéles dolgozik, ezek minőségéről viszont a beállított környezetben gyorsan lőtt képek alapján nem nyilatkoznék.


[+]

Amellett, hogy a ház IPX8-as védelmet tudhat magáénak, van benne vezeték nélküli töltés és a Type-C csatlakozón keresztül vezetéken 66 wattal tölt a készülék. A töltőt és egy védőtokot is kap a vásárló a dobozban egyébként.  Amit nem érdemes keresni, az a szokásos: 5G-s adatkapcsolat, Google szolgáltatások és 3,5 mm-es fülhallgató csatlakozó. Van viszont infravörös port, nagy felbontású Bluetooth hangkodek (LDAC, L2HC) és Display Port 1.2-es USB (3.1) csatlakozó.


[+]

A készülék ára euróban 2199 lesz a 12/512 GB-os modellért, viszont ahogy a cikk elején említettük, hazánkban valószínűleg ez nem kerül forgalomba.

[+]

Azóta történt

  • Huawei Mate X3 - Drágaszágom!

    Gyönyörű és karcsú külsővel, remek kijelzőkkel és kamerarendszerrel csábít, de a mérnöki műremek karrierjét a limitált forgalmazás és a 2200 eurós ár az ismert problémák fényében megpecsételi.

Előzmények

Hirdetés