Kopp-kopp! Ki az? Az S8. A Bluboo-tól

Nem fogják elhinni olvasóink, hogy melyik ismert márka kávamentes csúcskészülékére hasonlít a Bluboo új, olcsó ajánlata.

Remek készülék lett a Samsung Galaxy S8, csak nem mindenki tudja megengedni magának. Szerencsére Kínában mindig akad valaki, aki olcsón leutánozza az aktuális trendeket, bár a Doogee Mix egyetlen erénye az, hogy hasonlít a Xiaomi Mi Mixre, hátha valakinek ennyi is elég.


[+]

A Bluboo is előállt a maga kávamentes klónjával: ez volna az S1, ám mégsem maradhatott ki a Galaxy S8 lekoppintása: íme a Bluboo S8! Olyannyira büszke a gyártó a portékájára, hogy egy viszonteladói táblázatban meg is méretteti a specifikációkat, és példának okáért a Bluboo S8 „győz”, ami a hátlapi Sony kamerák számát (13 + 3 MP), vagy mondjuk az ujjlenyomat-olvasó elhelyezését illeti (valljuk be, tényleg jobb helyre került).


[+]

Ez az S8 is egy phablet, csak épp 5,7 hüvelykes, 2:1-es képarányú, 1440 x 720 pixeles Sharp panellel, amelyet a széleinél ívesre vett védőüveg takar. Bele se merünk gondolni, hogy a termékfotókon kétségtelenül előnyös képernyőarány a valóságban hogyan mutat majd, ilyenkor szoktak a semmiből fekete kijelzőkávák és társaik előbukkanni. A Bluboo üdvöskéje egyébként 149,5 x 70,6 x 8,4 milliméteres, 188 grammot nyom, váza titán-cink ötvözetből készült, 3450 mAh-s telepe pedig Type-C porton keresztül tölthető.


[+]

A phablet 4G képes (B1/3/7/8/20), két SIM-et fogad be, Android 7.0-t futtat és az előlapon 5 megapixeles kamerát használ. Elővételben 150 dollárért (39 ezer forint), később pedig 180-ért (47 ezer forint) lehet a tengerentúli webshopokban kosárba helyezni.

Mennyi lóerő jár ezért az összegért? Nem sok: a HD+ panelt a szerény nyolcmagos MediaTek MT6750T hajtja meg 3 GB RAM és 32 GB ROM társaságában, a tároló microSD kártyával bővíthető. De hát nem is ez a lényeg, hanem az, hogy az utcán és társas összejöveteleken mindenki lássa: a tulajdonosnak S8-a van. Bluboo S8-a.

Azóta történt

Előzmények

  • Júliusban kerülhet polcokra az olcsó Mi Mix klón

    A Bluboo S1 árcédulában szerénykedik, hardveres képességekben viszont nem. Újabb kávamentes delikvens kerül hamarosan piacra.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

  • Bluboo X550 - energiaforrás

    Mi az: 5300 milliamperórás akkumulátor van benne, és mégsem tablet? Hát a Bluboo Android 5.1-es phabletje, amely az okostelefonok között rekordnak számít.

Hirdetés