Korrekt kis belépő lett a Galaxy A04s

Az új modell a Galaxy A03s-hez és a Galaxy A04-hez képest is tud fejlődést felmutatni. Csak még mindig kérdés, hogy mennyibe kerül.

Csodára nem érdemes számítani a belépő szinten, de a Galaxy A04s azért meggyőzőbb specifikációt tud felmutatni, mint a közvetlen elődje, a Galaxy A03s, illetve az idei A04-es alapmodell. Előbbi microUSB porttal borzolta a kedélyeket, utóbbi pedig egy négy éves, 28 nanométeres Unisoc (SC9863A) lapkakészlettel. Mondjuk ennek tudatában nem annyira meglepő, hogy a múlt heti bemutatás alkalmával nem igyekeztek részletezni, milyen szettet is pakoltak az eszközbe.

[+]

A Galaxy A04s végül is értelmezhető lapkakészletet kapott az Exynos 850 formájában, amihez 3 vagy 4 GB RAM tartozik, rendszermemóriából pedig 32, 64 vagy 128 GB választható. Utóbbi a dual SIM funkció használata mellett is bővíthető maximum 1 TB-ig, tehát mindhárom kártyának jutott hely, megmaradt a 3,5 milliméteres jack Dolby Atmos támogatással és az 5000 mAh-s akkumulátorkapacitás is.


[+]

A méretek tehát nem változtak néhány század millimétertől eltekintve, az LCD kijelző képátlója is maradt 6,5 hüvelyk, a felbontás továbbra is 720 x 1600 pixel, a képfrissítés viszont 90 Hz-re nőtt, amibe a szokásos 5 megapixeles szelfiegység cseppen. A hátlapi kamerarendszert ugyancsak 50 megapixeles főkamera dominálja két 2 megapixeles segédszenzor mellett, de kapott egy fáziskövető (PD) autofókuszt a sima AF helyett.

[+]

Az Android 12-re épülő One UI Core 4.1-es felületet futtató készülékből az NFC-t sem spórolták ki, az árat viszont még nem tették közzé a hivatalos termékoldalon. A Galaxy A04s a skandináv térségben lesz elsőként elérhető, amint befut készletre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés