Körvonalazódik a Galaxy Fold második generációja

A legfrissebb információk alapján nem nagyon tévedett a Windows United, amikor megalkották a Galaxy Fold 2 rendereit.

A legújabb adatok a Display Supply Chain Consultants alapító elnökétől, Ross Youngtól érkeztek. A szervezet kapcsolatban van a beszállítókkal, alkatrészgyártókkal és a készülékgyártókkal is, így elég hiteles forrásnak tűnik. Az eddigi értesülések magasabb képfrissítési rátától, masszívabb kijelzőről, a kamerasziget elhagyásáról, nagyobb külső megjelenítőről és S Pen támogatásról árulkodnak. A Windows United szerint ez az alábbi módon nézne ki a gyakorlatban.


[+]

Young információi egyáltalán nem cáfolják meg a fentieket. A Samsung Galaxy Fold második generációja elvileg 7,59 hüvelykes, 120 Hz képfrissítéssel dolgozó UTG (ultra thin glass) belső kijelzőt kap 1689 x 2212 pixel felbontás mellett. A Galaxy Z Flipből ismert UTG panel ugyan szintén műanyag védőréteggel van ellátva, de ellenállóbb és keményebb, mint az eredeti Fold panelje. A kameraszigettől valóban megválik a gyártó, de mivel a kijelzőbe integrált előlapi kamera technológiailag továbbra sem üti meg a szintet, marad a kameralyuk, ami persze még mindig szofisztikáltabb megoldás, mint a mostani böszme nagy bevágás.


[+]

A külső megjelenítőnél tévedtek a renderek, ami igazából részletkérdés, de Young szerint itt is kameralyuk lesz. A panel viszont jelentősen megnő: a 819 x 2267 pixel felbontású, 60 Hz-es panel 6,23 hüvelykre hízik, ami sokkal kényelmesebbnek tűnik, mint a kissé mütyürke 4,6-os kijelző most, viszont a képarány érdekes lehet. Jelenleg sem a kijelző tényleges mérete teszi kényelmetlenné a bevitelt, hanem inkább a keskeny formátum. Mindenesetre a Fold 2 majdnem 100 pixellel szélesebb lesz, meglátjuk, mire elég. S Pen pedig egyre valószínűbb, hogy lesz, csak egyelőre nem tudjuk, hogy hova kerül, ha éppen nincs rá szükség.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés