Lányom, makrózd meg az epret!

Tíz győztes alkotás született az Apple makrófotós versenyén, köztük van egy magyar fényképész munkája is.

Január 25-én jelentette be az Apple, hogy a 2022-es Shot on iPhone kampány versenyének témája a makrófotózás, így az iPhone 13 Pro és 13 Pro Max készülékekkel lőtt szuperközeli fényképeket várnak a nevezőktől február 16-ig. A képeket e-mailen kellett elküldeni vagy a közösségi médiába feltölteni a két megadott keresőcímkét használva, az alkotásokat pedig a nevezés lezárta után tíz tagú szakmai zsűri elemezte. Most kihirdették a tíz győztes alkotást, melyek közt ott van a budapesti Oláh Dániel képe is.

A győztes fotókat New Yorkban mutatta be a cég egy kiállításon, ahová egy háromnapos útra a győztesek is elutazhattak az almások kontóján. Dániel képe egy sötét szobában készült a vízpermetezővel lefújt liliomról stúdiófénnyel megvilágítva. A győztes képek legtöbbje valamilyen növényt ábrázol, de van köztük, melyen szódavíz buborékai által megemelt eper lett lefotózva, és olyan is, amin hópihe hajba gabalyodott kristálya.

A győztes fotók egyik fele.A győztes fotók egyik fele.A győztes fotók egyik fele.A győztes fotók egyik fele.A győztes fotók egyik fele.A győztes fotók egyik fele. A győztes fotók egyik fele. (forrás: Apple) [+]

A nyertesként kinevezett tíz fényképet az Apple weboldalán, közösségi csatornáin, digitális és egyéb reklámkampányaiban, valamint az Apple Store-ok falán is tervezik használni.

A győztes fotók másik része, köztük Dániel képe is.A győztes fotók másik része, köztük Dániel képe is.A győztes fotók másik része, köztük Dániel képe is.A győztes fotók másik része, köztük Dániel képe is. A győztes fotók másik része, köztük Dániel képe is. (forrás: Apple) [+]

(Ha pedig valaki kedvet kapott makrót fotózni, akkor továbbra is mehetnek a képek a Fototrendre, ott nem kötelező az iPhone használata sem!)

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága

    A legdrágább, legnagyobb, legtöbbet tudó iPhone bizonyos szempontból túlzás, de akinek nem kell egy ekkora batár, annak a Pro verzió is pont meg fog felelni.

Hirdetés