Láthatáron az iBIZ virtuális billentyűzete

 

Miután majdnem perek mocsarába fulladt az iBIZ Virtual Keyboard (virtuális billentyűzet) ügye, most visszatérni látszik a helyzet a rendes kerékvágásba, ugyanis láthatáron belülre került a termék megjelenése.

A Virtual Keyboard – kéziszámítógépekhez vagy okostelefonokhoz kapcsolva, illetve azokba beépítve – lézer segítségével vetíti ki a billentyűzet képét az asztalra vagy bármilyen sík felületre, ezáltal lehetővé téve a valódi billentyűzet nélküli szövegbevitelt. Kis kamerájával rögzíti a felhasználó ujjmozdulatait, majd ezeket a megfelelő billentyűk lenyomásaként értékelve továbbítja a karakterfolyamot a PDA-nak vagy a telefonnak.


Forrás: www.virtualdevices.net

 

Az iBIZ már több hónapja tervezi a termék piaci bevezetését, a dátum azonban többször is csúszott. Júniusban a cég már jogi lépéseket kezdeményezett az Enterprise Capital ellen (ez a vállalat szállította volna a billentyűzeteket), mivel az iBIZ szerint ők okolhatók a késések miatt.

Júliusban azonban sikerült egy másik szállítót találni. Az új szerződést a Virtual Devices Inc. (VDI) nevű céggel írták alá, amelynek központja Pittsburghben található, és az innovatív, virtuális beviteli eszközök technológiájának fejlesztésére specializálódtak. A VDI szellemi tulajdonjogokat és szabadalmakat is birtokol a virtuális adatbeviteli eszközök területén.

Jelenleg még mindig nem lehet tudni, hogy pontosan mikor lesz elérhető az iBIZ terméke. Azok számára, akik előrendelést adtak fel, a vállalat lehetővé teszi, hogy vagy töröljék azt, vagy megvárják az új verzió kiadását.


Azóta történt

Előzmények

Hirdetés