Lengyelországban terjeszkedik az Ericsson

Az Ericsson világszinten sokat áldoz a menedzselt szolgáltatások területére, a közép-európai régió pedig kiemelten fontos ebből a szempontból, így 2005 során az Ericsson nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy kiépítse menedzselt szolgáltatásokkal kapcsolatos kompetenciáit közép-európai szervezetében. A menedzselt szolgáltatások piacvezetőjeként az Ericsson 2002 óta hivatalosan több mint 80, hálózatüzemeltetőkkel kötött, menedzselt szolgáltatásokra vonatkozó szerződést jelentett be világszerte. A jelenlegi összes, menedzselt szolgáltatásokra vonatkozó szerződést figyelembe véve (a hosztolást kivéve) az Ericsson által menedzselt hálózatok összesen 60 millió előfizetőt szolgálnak ki az egész világon.

A most aláírt szerződés a lengyelországi Netia szolgáltatóval kizárólagos, öt évre szóló együttműködést takar. A szerződés értelmében az Ericsson lesz a felelős a Netia vezetékes hálózatának menedzseléséért és a szolgáltatások biztosításáért a Netia ügyfelei számára. Az Ericsson felel majd a jelenleg a Netia hálózatüzemeltetési osztálya és hálózat-nyilvántartó osztálya által ellátott üzemeltetési tevékenységekért, ugyanakkor a hálózat tulajdonosa a Netia marad.

„Azért döntöttünk e menedzselt szolgáltatási együttműködés mellett, mert még inkább ügyfeleinkre szeretnénk összpontosítani figyelmünket” – nyilatkozta Paul Kearney, a Netia műszaki vezetője. „Bizonyos vagyok abban, hogy a megállapodás növeli majd a Netia versenyképességét a piacon. Azért választottuk az Ericssont, mert egyrészt globális tapasztalattal rendelkezik az összetett kihelyezési projektek menedzselésében, másrészt képes rugalmas együttműködési modell kialakítására” – szögezte le Paul Kearney.

Előzmények

Hirdetés