Létszámleépítés és átszervezés a Nokiánál

A Nokia mintegy 700 embert érintő szervezeti változásokat jelentett be a minap, igen csinos kis sajtóközleménybe csomagolva. A The Associated Press szerint azonban a közlemény által említett módosítások azt is jelenthetik, hogy ennek a 700 embernek távoznia kell a cégtől.


A Nokia finnországi gyára

 

A Nokia most elsősorban a kutatás-fejlesztésre, a marketingre és a belső informatikai rendszerre óhajt koncentrálni, ennek szellemében szervezik át a belső munkaerőket. A cég bízik abban, hogy a változásokban érintett munkavállalóknak tudnak helyet biztosítani a megújuló szervezetben is. Ezt az elképzelésüket azzal támasztják alá, hogy 2006-ban majdnem 10 ezer ember váltott pozíciót cégen belül.
A 700 munkavállaló több mint fele a Nokia Enterprise Solutions részlegénél dolgozik, ugyanis ezt a területet érintik leginkább a változások. A Nokia a jövőben kizárólag olyan piacokra igyekszik fókuszálni, ahol jók a megtérülési mutatók, így itt 360 ember élete változhat meg. Az IT területen 130 dolgozó aggódhat, a kutatás-fejlesztésnél pedig 140 munkavállalót érint a módosítás.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés