Hirdetés

LG blog: Honosított Optimus

Bár a Market-en számos rss alkalmazás fellelhető, a Hírolvasó amellett, hogy magyar nyelvű, még ráadásul igen igényesre is sikerült. A megjelenés nagyon jó összhangban van funkcióval: a felület a nyomtatott sajtó stílusában tálalja az ország főbb hírportáljairól összegyűjtött aktuális híreket tematikus felosztásban. Egy-egy témakörön belül szűrhetünk az adott oldalak tartalmaira, de természetesen a nem preferált csatornákat el is távolíthatjuk, valamint bővíthetjük a listát manuálisan is.

A frissítési beállítások remekül paraméterezhetőek, a háttérben történő frissítés időintervalluma mellett megadhatjuk a preferált kapcsolat típusát – ez ugye jó hatással van net csomagunkra, valamint létrehozhatunk egy listát a kiváltságos csatornákból melyek kiérdemelték az automatikus megújulás lehetőségét.

A felróható hiányosságok közt egyedül a widget nemléte és talán a Google Reader szolgáltatás hiánya róható fel, bár ez a sok előre beállított csatornának köszönhetően nem tűnik oly égető problémának.

A mozilátogatók számára (is) kellemes és hasznos kalauzként szolgálhat a Mozi24. Az alkalmazás egy mozis mindenes: egy helyen érjük el a hazai moziműsorokat, figyelemmel kísérhetjük a premiereket, olvashatunk kritikákat és képeket is megtekinthetünk az adott alkotásból.

Az esti program megtervezéséhez szűrhetünk egy adott film alapján – hol vetítik és mikor, vagy mozi alapján is, melynek adatlapjára kattintva megtaláljuk annak elérhetőségeit is. Ha esetleg ez mind nem lenne elég, a Filmhírek - menüpont alatt találunk még bulvár témákat a sztárvilágból, híreket készülő művekről.

Két hiányossága van csupán: az egyik, hogy nem tekinthetünk meg előzeteseket, a másik pedig hogy a vidéki filmszínházak listája egyenértékűek a két nagy lánc mozijaival.

Ha már filmek, akkor a televízió sem áll messze a témától. Rögtön két színvonalas műsorújságunk is akad, nagyjából azonos alapfunkciókkal, egyikük némi extrával. A TV24 és a frappáns elnevezésű Műsorújság szabadon variálható műsorlisták, mindkettőben saját szájízünk szerint állítjuk össze a látni kívánt adókat, az egyes tv-műsorokhoz rendelhetünk emlékeztetőt (fixen 10 percel a kezdés előtt szóló jelzéssel – köszi, de ennyi idő nem elég felkészülni például egy Gyűrűk ura – maratonra.) Az egyik különbség, az adók mennyisége: A TV24 több mint ötszáz csatornát ismer, míg a Műsorújság nagyjából százötvenet.


TV24 kontra Műsorújság

A már említett „némi extra” rögtön kettő is, mindkettő a frappáns nevű számlájára: A Műsorújságban van lehetőségünk a filmhez tartozó bemutatók megtekintésére, mely igazából a gyári Youtube-kliensben történik, valamint eme programmal a magenta szolgáltató IP-TV előfizető képesek távvezérelni az otthoni felvevőjüket is.

Mára ennyi, de a későbbiekben még lehet számítani hasonlóan minőségi, magyar nyelvű alkalmazások ismertetőjére. Vagyis van még ahonnan ez jött.

Inarus

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés