Hirdetés

LG blog: Játsszunk nagyban!

Az LG az Optimus 2X a gyárilag előre telepített alkalmazásai mellett további apróságokkal kedveskedik vásárlóinak, melyek ugyan csak telepítőfájl formájában rejtőznek készülékünkön, de a feloldott főképernyőről négy kattintással elérhetjük őket. A telepítőket az alkalmazásaink listáján belül megtalálható Alkalmazások menüpont alatt találjuk; ezek közöttt két, a HD minőséget fémjelző emblémával ellátott játék próbaverzióját is meglelhetjük. Az egyik az Ultimate Spiderman, mely a külső nézetes akciójáték androidos változatát, valamint egy Shrek Karting névre hallgató – és nevéből következőleg az animációs film ihlette témába csomagolt – gokart jellegű autóversenyt. Mindkettőt a Gameloft fejlesztette.

Az Ultimate Spiderman nyilvánvalóan sem grafikában, sem a játékmenetben nyilván nem hozza azt a szintet, mint az PC-s változat, de ettől függetlenül elég kellemesre sikeredett. Legnagyobb negatívumaiként a kissé szögletes grafikát lehetne megemlíteni, cserébe jól kidolgozott és változatos mozdulatokat kapunk, ráadásul nem kizárólag csak a „menj és üss” kategória, sok helyen igényel némi ügyességet is, így adva egy szórakoztató egyveleget. Külön élvezetesek a helyenkénti lassított jelenetek, ahogy a főhős elhajol vagy kitér egy-egy ütés elől.

Bár a pályák zárt szakaszokra vannak felosztva, emiatt a mozgásterünk is viszonylag szűkös egy-egy akciójelenetnél, a tereptárgyak mozgathatósága, törhetősége (az mondjuk furcsa, hogy a vandalizmus eme formájáért is pontokat kapunk), valamint a változatos környezet nagyban ellensúlyozza ezt. Pozitívum még az aránylag gyors betöltődés is.

A Shrek Karting egy vidámabb vizekre száguldó Re-Volt / Lego Racer klón - csak hogy két legendás, asztali számítógépekre kiadott változatot említsek. Az animációs filmes húzónév mellett kapunk néhány asszociációt megkönnyítő elemet is a játékhoz, gondolok itt a turbó mód elnevezésére, valamint az útközben felvehető segédeszközök mesés jellegére.

Grafikailag szebb a falmászós-csépelős játéknál, az élek simábbak, az alakzatok kevésbé szögletesek, összességében tekintve nagyobb képernyőn játszva is szebb látványt nyújt – egyedül a speciális effektek látványában marad el a Spiderman-től – de ennek az az ára, hogy egy-két másodperccel többet kell bámulnunk a betöltőképernyőt.

Egy dolgot érdemes megjegyezni a végén, mégpedig azt, hogy soha egyik játéknál sem fordult elő egy pillanatnyi akadás vagy röccenés sem, a hardver gondoskodik a gondtalan játékélményről, melyet a HDMI-kimenet és egy kompatibilis megjelenítő nagyban tud fokozni, főleg a giroszenzoros irányításon alapuló játékok esetén.

Inarus

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • LG blog: T500 előzetes

    Megérkezett szerkesztőségünkbe a gyártó zárt rendszerű érintőkijelzős feature phone-ja.

Előzmények

Hirdetés