Hirdetés

LG blog: Optimus Me előzetes

Szerkesztőségünkben pihen az Optimus sorozat legújabb tagja, a P350 Optimus Me, melyet elég érdekesnek találtunk ahhoz, hogy publikáljunk róla egy előzetes tesztet; a részletes terveink szerint csütörtökön várható egy hagyományos cikk keretein belül.

A P350 kódnevű készülék követi az Optimus sorozat Androidot futtató tagjai által kitaposott utat, azaz egy kedvező árfekvésű és jól használható érintőképernyős gép, mely a kissé gyermeteg (legyünk korrektek: fiatalos) formatervvel és az öt színben kapható cserélhető hátlapokkal egyértelműen a fiatalok szíve szeretné belopni magát.

A koreai gyártó az alsó- és a középkategória határára pozícionálja a készüléket, ez a hardveres specifikációkon látszik is. A telefonban egy 600 MHz-en ketyegő processzor végzi, melynek pontos típusa nem ismert, egyes internetes források alapján azonban úgy tűnik, hogy egy Qualcomm MSM7227-ről van szó, melyet más típusokból már jól ismerhetünk. Ehhez 256 MB RAM és 512 MB ROM társul, a szabadon felhasználható tárhely mérete 140 MB. A képernyő egy 2,8 hüvelykes képátlójú, 320 x 240-es pixeles felbontású és 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni, az érintéseket pedig kapacitív techonógiával érzékeli, ami klassz.

A telefonon az Android rendszer 2.2-es változata, a FroYo fut, amelyet az LG kiegészített néhány saját widgettel és alkalmazással, de javarészt jellemző, hogy a funkciók ellátására az alap beépített androidos alkalmazásokat használhatjuk. Kapunk egy 3 megapixeles kamerát is, amellyel VGA felbontású videókat is rögzíthetünk 24 képkocka/másodperc sebességgel. Az adatkommunikációs képességek terén is egész jól teljesít a legújabb Optimus: 3,6 Mbps-os HSDPA, WiFi (802.11b/g/n), 2.1-es Bluetooth és GPS jellemzi. A telefon sebessége rendben van, persze nem egy csúcsgépről van szó, de a kategóriájában abszolút megállja a helyét. Részletesebb teszt pedig csütörtökön várható.

dr. Kind

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés