Lobbanékony természetű a Note 7

Miután több bejelentés is érkezett a Samsung legújabb zászlóshajóját érintő szoftveres és egyéb problémákról, a gyártó felfüggesztette a szállítmányokat.

A Samsung pár órája a Reutersnek megerősítette: további minőségi felülvizsgálat szükségessége miatt késlelteti a Galaxy Note7 szállítmányokat. A kisebb szoftveres problémák mellett a random rendszerösszeomlások és végtelenített rendszerindítási ciklusok sem elfogadhatóak ebben a kategóriában, a gyártónak viszont valószínűleg komolyabb problémákkal is szembe kell néznie.


[+]

A megjelenést követően többször, így is beszámoltak arról, hogy töltés közben lángra kapott a készülék. Noha nem tisztázott, hogy a felhasználók a gyárilag mellékelt töltőfejet használták-e, vagy olcsó és nem szabványos ellenállású USB-C kábelt (sajnos ebből sok van internet szerte), az biztos, hogy a szériatartozékként biztosított Type-C - microUSB átalakító minden esetben része volt az egyenletnek.


Egy pórul járt Note7. Néhány piacon hiányzik a Samsung felirat az előlapról. Forrás: SamMobile [+]

A Samsung nem közölt további részleteket, sem az ellenőrzés szükségességének okairól (tehát hivatalosan nem erősítették meg a gyulladásos eseteket), sem annak mikéntjéről, ahogy azt sem tudjuk, mely piacokat fogja érinteni a halasztás. A készülék itthoni forgalomba kerülésére egyéb információ hiányában továbbra is a Samsung magyarországi sajtóközleménye alapján, szeptember 2-án számítunk.

Azóta történt

Előzmények

  • Mégsem lesz 6 GB-os Note 7

    A Samsung pénteken külön eseményen mutatta be a Note 7-et Kínában, ami sajnos semmi újdonságot nem jelentett az eddigi információkhoz képest.

  • Samsung Galaxy Note7 - nézz mélyen szemembe!

    Az S szériához közeledő Note7 kijelöli a csúcs Galaxyk csapásirányát: ívelt kijelző, retinaszkenner, 64 GB tárhely, Android 7 stílusú TouchWiz – ja, és víz alatt működő S Pen, hogy az egyéniségből is maradjon.

Hirdetés